Bäst i test trådlösa hörlurar under 1000 kr (Duell) och HiFi-hörlurar

Utbudet av trådlösa hörlurar 2016 har exploderat och priset börjar även bli rimligt. Vi har valt att presentera två kategorier av trådlösa hörlurar, de bästa och mest prisvärda trådlösa hörlurana (under 1000 kr) samt kategorin bäst i test för trådlösa

Vinnaren i vår duell är Skullcandy Grind Wireless, se bästa pris o mer info  med ett mycket bra ljud för ett bra pris. De vinner mot Urbanears Plattan ADV Wireless pga av två brister hos Plattan! se mer nedan.

Bästa Hifi-hörluren blir Marshalls Major 2 bluetooth för rock och modernmusik. Hifi-premium hörluren blir Bose QuietComfort 35 men se priset nedan…

Att hitta bra prisvärda trådlösa hörlurar är väldigt svårt med tanke på alla märken och modeller. Teknikråd har testat några av de populäraste hörlurana i en unik jämförelse. Så du kan hitta den bästa sladdlösa hörluren.

Test trådlösa hörlurar under 1000 kr (Duell)

Teknikråd.se har haft förmånen att kunna prova två av de mest intressanta hörlurana på marknaden idag. Skullcandy Grind Wireless och Urbanears Plattan ADV Wireless. Urbanears Plattan är en av de populäraste i trådlösa hörlurana i Sverige.

Skullcandy har lyckas extremt bra med sin prisvärda Grind i internationella tester. Nu har de precis lanserats i Sverige och vi har testar den.

Båda har relativt lika specifikationer, bland annat är batteritiden på 12-14 timmar och man kan ansluta med sladd om man vill (eller när batteriet tar slut).

Ljudkvalitet
Vi börjar med det viktigaste först. Båda hörlurana har en bra ljudbild för sitt pris. Men jag vill ändå säga att Skullcandy Grind har bästa ljud. Jag förklarar varför nedan.

Under flera veckor har de trådlösa hörlurana fått följa med till jobbet och ett antal timmars lyssnande varje dag. Båda presterar bra! Både som hörlur men även som headset, dock blir ljudet i mikrofonen lite sämre än från mobilen på båda hörlurana. Det går bra att föra ett normalt samtal och den andra personen märker oftast inte att headset används. Men hur skilde sig musikljudet?…

För att ta som exempel så är ”Sing me to Sleep” med Alan Wake nästa lika behaglig att lyssna på i båda hörlurana men i baspartierna märker jag en liten skillnad. Vi provar lite tyngre musik med Vice grip –”Parkway drive” här avslöjas bristerna i Urbanears hörlurar. Parkway Drives sångare (Winston McCall) blir inte rättvis och låter väldigt ljus och konstgjord i Urbanears Plattan. Även basen blir inte helt rätt med en väldigt stumt ljud. I Skullcandys Grind leker lätt med basen som blir betydligt mer levande och behaglig. Även sångarens röst och ljud blir mer verkligt. Flera internationella recensenter (CnetTechradar och PCmag) har blivit förvånad på ljudkvalitén hos Skullcandys Grind och vi håller med.

Denna punkt vinner Skullcandys Grind Wireless. De har lite bättre ljudkvalitet när det kommer till lite tyngre musik men båda hörlurana är bra i sin klass. Ska du få bättre ljud får du gå till hifi hörlurana men då får då lägga ut 3-5 gånger så mycket mer pengar.

Funktioner
Båda hörlur är enkla att ansluta som alla bluetooth hörlurar idag. Uppkopplingen har aldrig svikit och jag har en bra räckvidd för båda hörlurana, det som kan förväntas av ett par trådlösa hörlurar.

Hörlurar i gräset är fint!

Navigeringen är väldigt enkel på Skullcandys hörlurar 3 knappar (+,- och av/på) allt skötts med dessa. Knapparna är stora och tydliga, det går inte trycka fel ens i blindo. Svara på samtal, stoppa, starta, höja/sänka volym. Ett moment som jag personligen tycker är irriterande är…

När man ska hoppa i en spellista tex på Spotify. Måste du hålla in +eller – -knappen in tre sekunder för att byta låt, ska man hoppa tre låtar tar det en evighet. Där har Urbaneras Plattan löst det bättre…

Urbanears Plattan har en touchplatta som du drar men fingret framåt eller bakåt för att bytta låt. Upp/ner för volym och mitt på för start/stopp/svara. Touchplattan är också dess nackdel, den fungerar inte helt perfekt. Trycket registreras inte, man råkar trycka mitt på när man tar i hörluren och ibland höjs volymen när man vill bytta låt. De når inte helt fram.

När det gäller funktion är det jämt mellan de båda sladdlösa hörlurana båda har sina nackdelar och fördelar.

Passform och design
Båda hörlurana ser bra ut, det är väl en personlig smak vilken design man gillar. Båda finns i många olika färger så alla bör hitts någon som de gillar.

Den största nackdelen med Urbanears Plattan är passformen de har ett rätt så hårt tryck på öronen, redan efter en timme börjar öronen ömma. Konstlädret gör öronen även varma. Skullcandy har en betydligt luftigare och mjukare passform. Hörlurana sitter skönt även efter många timmar.

Urbanears konstläder börjar klibba och lossna efter en längre tid (ett par månader). Skullcandys Grind vet jag ej då jag inte haft dem lika länge men konstlädret känns som det är av bättre kvalitet. En fördel med Plattan är att de kan fällas ihop och ta mindre plats.

Skullcandy Grind Wireless har betydligt bättre passform och kvalitet, de vinner på det. De kan användas i många timmar utan problem.

Slutsats
Vinnaren är Skullcandy Grind Wireless, se bästa pris o mer info . Med något bättre ljud och betydligt bättre passform är de hörlurana under 1000 kr som Teknikråd.se rekommenderar.

Några källor:

Bäst i test av hifi och premiumhörlurar.

1. Marshall Major 2 Bluetooth

Den mest prisvärda trådlösa hifi-hörluren är Marshall Major 2. Den spelar rock till techno på ett fantastiskt sätt. Dess stora brist är akustiska spelningar och klassisk musik. Dock har Marshall aldrig sagt att de är bra på det området. Ska du ha perfekt ljud kolla på nr 2 i listan och priset!!!

Marshall skriker rock och tung musik och det sköter den grymt. Med en extremt bra batteritid på 20 timmar och att de går att fälla ihop gör dem mycket intressanta. Dessa ligger även i den lägre skalan på hifi-hörlurars prisklass vilket gör dem till vår rekommendation.

2. Bose QuietComfort 35

Under det alldagliga namnet och utseendet gömmer sig troligen marknadens bästa trådlösa brusreducerande hörlurar när det gäller ljud. För nära på en perfekt ljudbild får du ge närmare 4000 kr. För dig som kan höra så bra att det gör skillnad så är dessa perfekta. Ljudet är fantastiskt och balanserat ger även en skön bas. Sång och instrument är tydligt och skarpt. Den aktiva brusreduceringen stänger ute omvärlden och du behöver inte vräka på volymen för att höra.

Passformen är fantastisk och de är hopvikbara. Batteritiden är på ca 20 timmar. Har du råd och tycker om designen så är de perfekta hörlurar för musik.

3. Philips Fidelio M2BT

Några mycket bra sladdlösa hifi-hörlurar är Philips Fidelio M2BT som är en uppföljare av de mycket omtyckta M1BT. Ljudet är mycket bra balanserad som för Bose ovan och de låter som betydligt dyrare trådbundna-hörlurar. Priset ligger runt 2000 kr så de är betydligt billigare än QuietComfort ovan men de har några brister. Passformen är bra men lite tight och kan bli obekväma efter någon timmes användning. Trustedreviews upptäckte att om din ljudkälla inte har stöd för aptX (lite äldre mobiler och datorer) så blir det problem med uppkopplingen mellan mobil och hörlur med bla eftersläpning. Batteritiden ligger på cirka 10 timmar.

Med ett fantastiskt ljud och rimlig prislapp dock med några mindre brister, gör denna hörlur till trea på vår lista.

Några källor:
http://www.ljudochbild.se/test/horlurar/bose-quietcomfort-35
http://m3.idg.se/2.1022/1.551771/stort-test-horlurar-for-basta-ljudet
http://www.trustedreviews.com/philips-fidelio-m2bt-review

Adam Lundin
Adam är en av våra test-experter med fokus på områden inom kök, bil och barn.