Bäst i test Wireless Buds 2021

Tiden flyger förbi och med tiden kommer ny teknologi. True Wireless hörlurar är inget nytt för 2021 men i och med förbättrade tekniklösningar och några år i marknaden så är True Wireless hörlurar en tilltalande mojäng för öronen. True Wireless, är helt, och då menar vi helt trådlösa. Till skillnad från ”vanliga” trådlösa hörlurar, har True Wireless inga kablar som sammankopplar öronpropparna.

Bättre batterier, mikrofoner & ljud

På senare tid har batterierna blivit bättre, likaså mikrofonerna. Ljudet är beundransvärt och smidigheten är troligtvis höjdpunkten. Alla dessa faktorer har lett till att en stor del av hörlursmarknaden – om inte den största, är just True Wireless hörlurar.

Vi hjälper till med att hitta de bästa True Wireless Budsen för dig

Med en tilltagande marknad, nya modeller samt tillverkare, kan det vara svårt att hänga med allt. Därför har vi på Teknikråd.se gått igenom åtskilliga True Wireless hörlurar och summerat de bästa hörlurarna på marknaden. Det är viktigt att påpeka att upplevelsen är subjektiv, vissa gillar mer bas i sina lurar, andra föredrar en klar röst med mindre bas. Passformen är också olika från person till person. De flesta tillverkarna har tänkt på detta och erbjuder olika toppar för att anpassa till olika typer av öron. Ljudet kan vi bara beskriva, men hos många hörlurar måste man höra för att fascineras (eller avskräckas).

1. Sony WF-1000XM3

Namnet är kanske det värsta med dessa hörlurar. Snygga med ljuvligt ljud och den bästa aktiva brusreduceringen, gör att Sonys WF-1000XM3 toppar denna lista. Läser man äldre tester möter man på nackdelar såsom bristande handsfreesamtal eller ingen volymreglering via hörlurarna. Dessa brister är åtgärdade efter några programvaruuppdateringar.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Batteritid i drift:
    6 h
  • Vikt:
    8,5 g
  • Färger:
    Svart, vit, silver

Positivt

  • Bästa brusreducering
  • 3 extra gummikuddar
  • 3 extra skumkuddar
  • Hög komfort

Negativt

  • Ingen IP-certifiering

Rekommenderad av många

M3 rekommenderar dessa hörlurar och ger dem 5/5 i betyg. Likaså är hörlurarna särskilt rekommenderade av Ljud & Bild som ger dem ett enastående betyg på 6/6. Mobil.se get ett toppbetyg på 8/10. Ja, jag kan hålla på i timmar, dessa hörlurar är verkligen top-notch. Värt att påpeka att alla av ovannämnda tester framhävde disfavörer såsom ”saknad av volymkontroll på hörlurarna” eller ”dålig samtalskvalité”. Dessa saker är som sagt åtgärdade efter version 2.1.0.

Ljud

Ljudet sviker inte. Dynamiskt och balanserat ljud med bra basåtergivning och en härlig rumskänsla ger ett vinnande recept. Ljudet levererar vare sig man är en hårdrockare eller ljudboksfantast. Den aktiva brusreduceringen påverkar inte ljudkvaliteten i större utsträckning.

Design

Smaken är som baken men många skulle hålla med om att Sony gjorde ett fint jobb med designen. Hörlurarna är tillgängliga i två färger – silver med gulddetaljer eller svarta med inslag av koppar. Det är svårt att missa en person som bär dem – de sticker ut en bra bit dock sitter de riktigt bra i örat. Laddningsetuiet är elegant men stort, kanske lite för stort. Locket öppnas utan större problem och inuti finns magneter som håller hörlurarna på plats. I paketet kommer tre extra gummikuddar och tre extra skumkuddar. Med rätt storlek uppnås en underbar komfortkänsla som finns kvar efter flera timmars användande.

Med touchkontrollerna kan man styra det mesta – Spela/återuppta, byta spår, aktivera Alexa/Google Assistant/Siri. I november gick Sony ut men en uppdatering som gjorde det möjligt att reglera volymen, dock måste man offra en annan ovannämnd funktion, exempelvis röststyrning. Ett knapptryck ökar volymen, trycker man i och håller in knappen sänks volymen.

Tyvärr är Sonys True Wireless hörlurar de enda i denna lista som inte innehar en IP-certifiering. Det betyder att en svettig tur i gymmet med dessa kan skada dem, vilket givetvis vore synd. På nätet hittar man många användare som använder hörlurarna på gymmet utan problem. Trots allt, finns det ingen garanti för fuktskada på grund av den frånvarande IP-certifieringen.

2. Jabra Elite 75t

2018 kom Jabra ut med sina true wireless hörlurar ”Jabra Elite 65t”, ett år senare skådade världen dess uppföljare – Jabra Elite 75t. Lite mindre, lite bättre. Batteritid, magnetiskt laddningsetui och USB-C laddning är några uppdateringar från föregående modell. Jabra Elite 75t sitter i örat som handen i handsken. En kapslingklassning på IP-55 och en två års garanti mot skador av damm av vatten gör dessa hörlurar till suveräna hörlurar som passar till nästan alla användningsområden.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    5,5 gram
  • Färger:
    Svart, Grå, Blå, Guld, Beige
  • Batteritid i drift:
    7,5 h

Positivt

  • Sitter bra
  • Ganska lång batteritid
  • Effektiv passiv bullerisolering

Negativt

  • För djup bas enligt vissa

Vad säger andra?

Mobil.se ger hörlurarna ”toppbetyg” på 7/10 medan Ljud & Bild var mindre snåla och gav dem 6/6 samt kallade Elite 75t för ”överlägset prisvärda”. Bästahörlurarna.se gav de 9.2 av 10.0 i betyg, inte illa!

Design & Komfort

Hörlurarna har en fysisk knapp vardera. Knappen är tillräckligt känslig för att registrera en knapptryckning utan att trycka in hörluren i örat för hårt. Alla funktioner man kan tänka sig kan nås via de två knapparna. Trycker man 1-3 gånger aktiverar man en funktion beroende på antal tryckningar och sida. För att höja volymen håller man in knappen i den högra hörluren, för att sänka gör man detsamma med den vänstra. Tar man av ena hörluren pausas musiken automatiskt.

Hearthrough aktiveras genom en knapptryckning på vänster hörlur. Hearthrough låter dig höra omgivningen vilket är ett stort plus eftersom Jabra Elite 75t har passiv bullerdämpning som för övrigt fungerar galant.

Laddningsetuiet är litet och smidigt precis som hörlurarna. Magneter håller lurarna på plats likaså locket. Hörlurarna och laddningsetuiet kommer i tre färger – Svart, guldbeige samt titanium. Tre par öronkuddar kommer med i paketet.

Ljud

Med Bluetooth 5.0 erbjuder Jabra Elite 75t en stabil anslutning med stöd för AAC samt SBC. Ljudet är tillfredsställande med en stark basåtergivning. Vissa klagade på alldeles för djup bas men efter att elementen fått tid att tillvänja, låter hörlurarna som de ska. Ljudet är världsklass och det parerar de flesta hörlurar på denna lista, förutom Sennheiser Momentum TW (se nedan). Elite 75t kommer inte med aktiv brusreducering men de kommer passiv bullerisolering som är super. Aktiverar man hearthrough kan man höra lite brus beroende nivån som är inställd – detta märks särskilt om man lyssnar på en ljudbok. Mellanregistret är för övrigt mycket bra.


Vill man mixa och trixa med ljudet erbjuds appen Jabra Sound+. Där finner man andra inställningar och nya firmware-uppdateringar. Där går det även att ställa in om Alexa ska få äran att vara din trogna assistent istället för Google Assistant eller Siri.

Jabra Elite 75t kanske inte har det bästa ljudet, bästa batteritiden eller den bästa komforten men den gör allt det riktigt, riktigt bra. En mycket god all-around True Wireless bud som lätt kan komma till användning för de flesta personer. För de mer aktiva finns Jabra Elite Active 75t (mer om den längre ner) med en högre kapplingsklassning. Endast den högra hörluren kan användas till monolyssnande. Avsaknaden av aktiv brusreducering tröstas relativt väl med den passiva ljudisoleringen som finns. Kompakt, lätt och liten med kraftfullt ljud och full med funktioner. En prisvärd produkt som fyller många checklistor!

3. Sennheiser Momentum True Wireless

Det är svårt att prata om hörlurar och ljud men inte nämna Sennheiser. De väntade ett tag med att släppa sina första True Wireless hörlurar men 2018 hände det – Sennheiser presenterade ”Momentum True Wireless” och oj vad bra de låter. De här hörlurarna är för dem som vill uppleva fantastiskt ljud med sina True Wireless buds. Med Bluetooth 5.0 och support för aptX, SBC, AAC och aptX Low Latency är upplevelsen maximal. Har man tålamod och pengar över kan man vänta på de nya Sennheiser Momentum True Wireless 2, som planeras komma ut april 2020.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    6,6 gram
  • Färger:
    Svart, Vit, Silver, Grå
  • Batteritid i drift:
    4 h

Positivt

  • Fantastiskt ljud
  • Premiumkänsla
  • Touchkontroll

Negativt

  • Ingen brusreducering men bullerreducering

Pristapp till topp

M3 och maxstyrka.se gav hörlurarna 4/5 i betyg. Mobil.se gav hela 6/10. Så vad i hela friden gör dessa hörlurar här? Sennheiser True Momentum True Wireless erbjuder det bästa ljudet. Föregående tester hade många klagomål på priset men nu när produkten har varit i marknaden ett tag har priset gått ner markant. Sennheiser True Momentum har dock vunnit ett pris – The Travel Retail Awards 2019.

Design & Komfort

Köper man en Sennheiser produkt förväntar man sig premium och det är precis vad Momentum TW är. Laddningsetuiet är klätt i grått tyg som ger en högkvalitativ känsla. Laddningsetuiet laddas via USB-C och starka magneter håller hörlurarna på plats. Precis som hörlurarna, är även laddningsetuiet åt det större hållet. I paketet får man fyra öronkuddar som ser till att hörlurana sitter bra i örat. Komforten är bra men det är svårt att inte märka av dem, speciellt efter några timmar.

Hörlurarna i sig är prydda Sennheisers texturerade logotyp som går i hand med premiumkänslan. Touchkontroll hjälper användaren att styra uppspelningen, svara & lägga på samtal, aktivera Google Assistant/Siri samt höja/sänka volymen. Musiken pausas automatiskt när man tar av en hörlur. IPX4 klassificering skyddar dem mot strilande vatten och är därmed även svettålig.

Ljud

Det är en synd att skriva om ljudet, det är något som ska upplevas, speciellt med dessa hörlurar. Självfallet kan inte ljudet konkurrera med traditionella premiumhörlurar men för True Wireless är dessa klassledande. Närvarokänslan är fantastisk med en djup, definierad bas toppat med en härlig dynamik. Det spelar ingen roll var i frekvensomfånget ljudet ligger på – Sennheiser Momentum TW, gör det galant! Vill man finslipa ljudet kan man använda sig av Sennheisers app och justera equalizern. Det görs inte genom traditionellt reglage utan genom att sätta en punkt runt frekvenserna. Det begränsar användaren till att ändra alla parametrar men de låter bra hursomhelst.

Sennheiser Momentum TW saknar aktiv brusreducering men den passiva bullerreduceringen är effektiv nog. Transparent Hearing låter dig höra vad som händer runt omkring genom att dubbeltrycka den högra hörluren. Anslutningen är stabil och tittar man på film eller liknande märker man inte av någon fördröjning mellan ljudet och bilden.

Sennheiser Momentum True Wireless är för dem som uppskattar bra ljud och vill utnyttja enkelheten med True Wireless. Med bred codec support är filmtittande fantastiskt, likaså all annan typ av ljudrelaterade upplevelser. Ska man använda dessa är det dock viktigt att ställa in telefonen på ”stör ej”, dels för att det vore synd att störa upplevelsen med hörlurarna samt på grund av bristande samtalskvalité. Utöver det är allt med dessa hörlurar premium. Sennheiser är inne på rätt spår och det krävs inte mycket för att göra dem nästintill perfekta.

4. Apple AirPods Pro

Apple gör bra produkter som är användarvänliga, bortsett från användarnas plånbok förstås. Apple AirPods Pro uppfyller alla Apples kriterier – de är bra, användarvänliga (förutsatt att man är i deras ekosystem) och dyra. Apple AirPods är en markant uppgradering till föregående icke-pro versioner. Med bättre batteritid, aktiv brusreducering och bättre isolering på grund av silikontopparna sopar de mattan med föregående AirPods.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    10,8 gram
  • Färger:
    Vit
  • Batteritid i drift:
    4,5 h

Positivt

  • Bra ljudisolering
  • Välbalanserat klart ljud
  • Robusta

Negativt

  • Inte optimala för android

Apple gör det igen

Det är svårt för Apple att släppa något utan att de säljer en högkvalitativ produkt. Det bekräftar bland annat MacWorld som ger fullpott, mobil.se gave AirPodsen ett bety på 8/10.

Design & Komfort

AirPods Pro har fortfarande kvar den gamla AirPods-andan – plast i skinande vitt som känns robusta. Till nyheterna har vi mindre skaft som är tryckkänsliga samt silikontoppar som isolerar ljudet mycket, mycket bättre än vanliga AirPods. Laddningsetuiet är bredare och kortare (fortfarande kompakt). Laddas gör etuiet med Apples lightningkabel, induktionsladdning är möjligt då etuiet är kompatibelt med alla trådlösa Qi-laddare.

Tack vare Apples H1 chip erbjuds enkel parkoppling genom att öppna etuiet vid sidan av en iPhone – och vips så är det klart! Givetvis är det fler steg hos androidanvändare. Androidanvändare har inte bara parkopplingen att bry sig om. Funktioner som exempelvis att pausa musiken när man tar av hörluren fungerar inte. Även Siri har något emot androidanvändare. Lyckligtvis fungerar den aktiva brusreduceringen samt transparency mode som för övrigt funkar väldigt bra.


Två par extra öronkuddar ingår. Den låga vikten samt de specialdesignade öronkuddarna resulterar i hög komfort. En kapslingsklassning på IPX4 ger friheten att ta dem till gymmet med gott samvete. De tryckkänsliga skaften fungerar bra och de flesta funktioner är tillgängliga via dem, förutom volymkontroll.

Ljud

Ljudet är bra, inte riktigt i klass med Sonys WF-1000XM3 men tillräckligt för att uppskatta hörlurarna. Ljudet är välbalanserat och klart, det är inget frekvensomfång som framhävs speciellt, vokalerna är mitt i prick. Ljudisoleringen är till stor hjälp och basen är på en helt ny nivå jämfört med gamla AirPods. Den aktiva brusreduceringen är i toppklass, även där, nästan bättre än WF-1000XM3.


Håller man in hörluren aktiveras transparency mode som släpper in omvärlden i öronen. Som alla andra inställningar kan det enkelt ställas in via iPhones kontrollcenter. Android får nöja sig med appar från tredje part. Bluetooth 5.0 med stöd för AAC funkar bra. Ljud & bild är välsynkroniserade när man kollar på filmer eller videos.

Apple höll i sitt vinnande koncept och gjorde ett par riktigt bra all-round hörlurar. Den aktiva brusreduceringen samt hörlurskuddarna ger en ny dimension till ljudet.

5. Master & Dynamic MW07 Plus

Är lyx något man föredrar på sina hörlurar så som exempelvis hölje av handgjord acetat, ja då är dessa för dig. Ljudet är inget Master & Dynamics lämnade åt slumpen – med 10mm berylliumelement låter dessa proppar helt fantastiskt.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    9,2 gram
  • Färger:
    Svart, Vit, Brun, Blå
  • Batteritid i drift:
    10 h

Positivt

  • Fantastiskt ljud
  • Premiumkänsla
  • Hög komfort
  • Fantastisk batteritid

Negativt

  • Dyr

En stark konkurrent

Master & Dynamic visar klass på många tester. Det kvalitét och premiumkänsla känns väl igen. Techradar ger lurarna 4,5/5 medan soundguys.com ger dem en stark 8/10.

Design & Komfort

Skönheten ligger i betraktarens ögon och denna betraktare ser skönheten väl. Eftersom höljet är handgjort betyder det att mönstret är helt unikt för varje hörlur. Med hörlurarna kommer fem par extra öronkuddar samt tre par ”fitwings”, ”vingar” som gör att de sitter riktigt bra i öronen. Ingen lyx utan komfort – dessa lurar är bland de skönaste hörlurarna i marknaden. På vänster hörlur finner man två knappar för volymreglering, aktiv brusreducering samt ”passthrough”. Höger hörlur reglerar återuppta/paus och hela det där kalaset. Hörlurarna innehar en IP-X5 klassificering och är därmed spolsäkra.


Sex olika mönster/färger erbjuds medan laddningsetuiet kommer i rostfritt stål som stärker premiumkänslan. Gällande laddningsetuiet kommer det med tre lampor som som indikerar batterinivån på hörlurarna samt etuiet. I paketet kommer även en påse där man kan förvara etuiet. Laddning sker via USB-C, man får även med en snygg USB-C-adapter med Master & Dynamics logo, fin detalj.

Ljud

Master & Dynamics har satt in hela 10mm specialdesignade berylliumelement. Bluetooth 5.0 med stöd av aptX, Det gäller inte för iOS-användare då de får nöja sig med SBC. Det betyder att iOS användare inte kan njuta av videotittande med dessa eftersom fördröjningar mellan bild och ljud uppstår. Ljudet i sig är bra, dock är det inte i nivå med Sennheisers Momentum True Wireless. Den aktiva brusreducering är helt okej men där är även Sonys och AirPods Pro mycket bättre. Hursomhelst kan man inte klaga på ljudet, det är bra. Vill man ändra på ljudet får man hitta andra genvägar då Master & Dynamics saknar en app till dessa lurar.

De kostar säkerligen en slant, dock får man riktigt lyx och grymt ljud. Har man friheten samt viljan och att köpa par hörlurar som ger en känsla av lyx och kvalitet är Master & Dynamics MW07 Plus gjord för dig.

Topp 3 sporthörlurar

1. Jabra Elite Active 75t

Det vore tråkigt att ta med Jabra Elite 75t i denna lista när den redan finns i listan ovanför. Därför löste jag och Jabra problemet genom att lägga till ”Active” mellan namnen. Jabra Elite 75t är bra den också om man är mer fysisk av sig. Dock är Elite Active 75t ett snäpp uppåt på ett kriterium – kapslingsklassningen. Jabra Elite 75t erbjuder IP55 medan Elite Active 75t har IP-57. Det betyder att Jabra Elite Active 75t är vattentålig till skillnad från Elite 75t som ”endast” är spolsäker.

Gällande ljudet, designen, samtal, batteri så är den precis likadan som Elite 75t. Allt som står om Elite 75t i början av artikeln gäller även Elite Active 75t, förutom kapslingsklassningen och förstås. Priset är också en kapslingsklass dyrare.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    5,5 gram
  • Färger:
    Svart, Grå, Brun, Blå
  • Batteritid i drift:
    7,5 h

Positivt

  • Bra ljud
  • Bra batteritid
  • Sitter bra

Negativt

  • Vänster lur går ej användas separat

1. Jabra Elite Active 75t

Det vore tråkigt att ta med Jabra Elite 75t i denna lista när den redan finns i listan ovanför. Därför löste jag och Jabra problemet genom att lägga till ”Active” mellan namnen. Jabra Elite 75t är bra den också om man är mer fysisk av sig. Dock är Elite Active 75t ett snäpp uppåt på ett kriterium – kapslingsklassningen. Jabra Elite 75t erbjuder IP55 medan Elite Active 75t har IP-57. Det betyder att Jabra Elite Active 75t är vattentålig till skillnad från Elite 75t som ”endast” är spolsäker.

Gällande ljudet, designen, samtal, batteri så är den precis likadan som Elite 75t. Allt som står om Elite 75t i början av artikeln gäller även Elite Active 75t, förutom kapslingsklassningen och förstås. Priset är också en kapslingsklass dyrare.

1. Jabra Elite Active 75t

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    5,5 gram
  • Färger:
    Svart, Grå, Brun, Blå
  • Batteritid i drift:
    7,5 h

Positivt

  • Bra ljud
  • Bra batteritid
  • Sitter bra

Negativt

  • Vänster lur går ej användas separat

2. Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro

Ännu en produkt från Apple dock från deras dotterbolag. Det bästa med dessa lurar är de flexibla öronbågarna som ser till att lurarna sitter på plats, och det gör dem suveränt. Svett och vattentåliga med upp till 9 timmars lyssning gör dessa hörlurar till en av de bästa sporthörlurarna som finns. Powerbeats Pro finns tillgängliga i fyra färger; svart, vit, mossgrön samt marinblå.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    11 gram
  • Färger:
    Svart, Vit, Blå, Röd, Gul, Grön, Beige, Rosa
  • Batteritid i drift:
    9 h

Positivt

  • Sitter bra
  • Lång batteritid
  • Svett-tåliga

Negativt

  • Inte prisvärt ljud

Design & Komfort

Powerbeats Pro känns riktigt bra – så bra att de knappt känns efter man sätter på sig dem. Det är lite svårare att ta av dem på grund av öronbågarna, dock gör dem ett sanslöst bra jobb att hålla lurarna på plats. Volymkontroll är på den övre delen av hårdplasten, vilket är smidigt. Beats loggan funkar också som en knapp där musiken styrs, samt Google Assistant eller Siri. Med Apples H1-chip ansluts hörlurarna superenkelt förutsatt att man använder sig av iOS förstås. Diskrimineringen slutar inte där – androidanvändare kan inte se batteristatusen men det kan lösas med hjälp av en tredje app. I övriga fall finns det inga problem att använda Android med Powerbeats Pro, dock kommer laddningskabeln i form av Apples Lightning kabel. Den vill man inte tappa bort!

På tal om laddning och laddningsetuiet – det är inte stort utan ENORMT. Att ta med laddningsetuiet på joggingturen kan man glömma. Fyra öronkuddar följer med i förpackningen vilket ger en väldigt bra ljudisolering. Powerbeats Pro stänger ut störande ljud i omgivningen, dock finns det ingen ”passthrough” funktion som låter omgivningsljudet in i örat. Den sportiga andan är närvarande med en kapslingsklassning på IPX4 som skyddar mot svett.

Ljud

Ljudet är inte dåligt, är det ljud för över 2000kr? Inte riktigt. Passformen är en positiv bidragande faktor till ljudupplevelsen. Basen är väl representerad, kanske lite för mycket. Mellanregistret är lägre betonat vilket leder till ett mer basfokuserat ljud. Enligt Apple ansluter Powerbeats Pro via Klass 1 Trådlös Bluetooth. Anslutningen är stabil och vill man titta på videos finner man ingen fördröjning mellan bild och ljud.

Beats by Dr. Dre Powerbeats Pro är riktigt bra hörlurar. De utför det de är designade för –True Wireless hörlurar för fysisk aktivitet. Det lyckades de med riktigt, riktigt bra. De sitter väldigt bekvämt. Vare sig du hoppar hopprep, springer maraton eller tar en promenad kommer lurarna sitta intill huvudet så länge som öronen gör detsamma.

3. Jaybird Vista

Jaybird, Logitechs dotterbolag, har gjort många bra trådlösa sporthörlurar genom åren. Efter flera års erfarenhet i sporthörlurar har Jaybird kommit ut med sina bästa hittills – Jaybird Vista. Det är den tredje modellen i deras utbud som är True Wireless (efter Run XT). Vista har förbättrats i många punkter, bland annat anslutningen som Vistas företrädare hade problem med.

Betyg:

Specifikationer

  • Typ:
    Stereo 2.0
  • Mikrofon:
    Ja
  • Vikt:
    6 gram
  • Färger:
    Svart, Grå, Blå, Grön
  • Batteritid i drift:
    6 h

Positivt

  • Sitter bra
  • Fylligt ljud
  • Vattentäta

Negativt

  • Snålt batteri

Design & Komfort

Designen tilltalar en aktiv livsstil. Hörlurarna kommer med tre olika öronkuddar. Till skillnad från föregående modeller, är vingarna på Jaybird Vista inte bytbara. Hörlurarna sitter väldigt bra i örat. Laddningsetuiet är litet, likaså hörlurarna. Fyra olika färger finns i utbudet; svart, vit, mineralblå och ljuskamouflagegrön (”Planetary Green”).


Hörlurarna kommer med en fysisk knapp vardera, där man kan komma åt alla funktioner som Vista erbjuder. När man trycker på knappen kan man känna smått obehag då hörlurarna pressas in i hörselgången. I Jaybirds app finns en ”personlig” equalizer där du ställer in den i sex steg. Vid varje steg spelas en ton, när du hör tonen går du till nästa steg, tills alla steg är utförda. Den personliga equalizern funkar väldigt bra, är man dock missnöjd kan man alltid reglera equalizern på det mer konservativa sättet.

Tappar du hörlurarna i poolen eller liknande är det inga problem. Jaybird vistas kommer med en kapslingklassning på IPX7, vilket går i hand med deras sportorienterande agenda.

Ljudet

Som de flesta andra sportorienterade True Wireless hörlurar, är Jaybird Vista inget för audiofilen. Hörlurarna har endast stöd för SBC men den goda ljudisoleringen får ljudet känna sig fylligare. För ett par träningshörlurar låter de helt ok.

Jaybird Vista är väldigt bra hörlurar som passar den aktiva människan. De är enkla, robusta och har en god kapslingsklassning. Ljudet är klart godkänt men samtalskvalitén är inte den bästa. I övrigt är hörlurarna bekväma, dock är det problematiskt med knapparna. De är inte känsliga vilket leder till att man trycker in hela hörluren i örat. Batteriet är tillräckligt för några träningspass och laddningsetuiet är alltid inom räckhåll med tanke på dess storlek.

Isa Ljungberg