Bäst i Test Högtryckstvätt- 5 fantastiska modeller som spolar bort alla dina bekymmer

Nedanför hittar du en komplett jämförelse mellan 5 olika modeller av högtryckstvättar som kan underlätta livet markant för dig.

Vi har tittat närmare på alla de aspekter som avgör om en högtryckstvätt är bra eller dålig samt vad vi tror är den bästa modellen att använda sig av.

I testet ser vi till helheten som varje modell erbjuder sina användare och hur enkla de är att använda sig av.

1. Nilfisk E150.1-10 X-tra

Nilfisk E150.1-10 X-tra är en högtryckstvätt tillverkad av Nilfisk och likt många andra produkter från den här tillverkaren håller den en otroligt hög kvalitet.

Råd &Rön ger Nilfisk E150.1-10 X-tra sitt absoluta bästa i test i sitt eget test av högtryckstvättar. Främst beroende på att Nilfisk E150.1-10 X-tra är enkel att använda sig av och den levererar precis det man förväntar sig av en högkvalitetsprodukt från Nilfisk.

Information om Nilfisk E150.1-10 X-tra:

 • Ljudvolym: 82dB
 • Vikt: 18,7 kg 
 • Slang: 10 m 
 • Max Pumptryck: 150 bar

Sammantaget är Nilfisk E150.1-10 X-tra ypperlig att använda sig av både för att rengöra saker och ting i hemmet men även för att rengöra bilen. Nilfisk E150.1-10 X-tra är vår bäst i test högtryckstvätt och det är framförallt för att den levererar precis det den lovar.Läs mer hos NetOnNet

2. Kärcher K5 Full Control

Kärcher K5 Full Control är en riktig kvalitetshögtryckstvätt som levererar precis det man kan förvänta sig av den.

I Råd & Röns test hamnar den på en klar andra plats och marginalen mot att den skulle hamnat på första plats är inte speciellt stor. Expressen Leva & Bo har även de placerat Kärcher K5 Full Control på en hög position i sitt test av högtryckstvättar då den får en klar tredje placering.

Främst beror detta på att Kärcher K5 Full Control är en bra och pålitlig högtryckstvätt. Det är dock inte en av de billigaste modellerna i vårt test av högtryckstvättar.

Information om Kärcher K5 Full Control:
Ljudvolym: 82 db
Vikt: 13,3 kg
Slang: 8 m
Max Pumptryck: 145 bar

Sammantaget är Kärcher K5 Full Control ett bra alternativ men som faktiskt inte riktigt levererar det som de andra modellerna i testet gör. Den saknar slanghängare och har en dålig tryckreglering. Något som gör att den inte når hela vägen till toppen.Läs mer hos Granngården

3. BOSCH AQT 35-12+

BOSCH AQT 35-12+ är en högtryckstvätt från Bosch som är liten och kompakt men samtidigt enkel att använda sig av. Dock är BOSCH AQT 35-12+ inte avsedd för stora uppdrag utan främst avsedd för att användas för den lilla terrassen, bilen eller trädgårdsmöblerna.

Bosch tillhandahåller en högtryckstvätt som är enkel och betydligt lättare än många andra modeller samtidigt som högtryckstvätten också är enkel att använda.

Information om BOSCH AQT 35-12+:
Ljudvolym: 88 dB
Vikt: 5,5 kg
Slang: 5 m
Max pumptryck: 120 bar

Sammantaget är en BOSCH AQT 35-12+ ett otroligt bra val för den som behöver en liten men samtidigt effektiv högtryckstvätt. I Råd & Röns test av högtryckstvättar fick den dock inte speciellt högt betyg men i GDS ger den ett bra betyg. Främst då den är enkel att fälla ihop och den tar inte heller speciellt mycket plats.

4. Nilfisk E145.3-10H x-tra

Nilfisk E145.3-10H x-tra är en av de dyraste högtryckstvättarna i vårat test men som samtidigt håller en kvalitet som man kan förvänta sig av en produkt ifrån Nilfisk.

Det finns dock en stor nackdel med Nilfisk E145.3-10H x-tra då man måste ändra trycket på själva munstycket på högtryckstvätten. Något som kan upplevas som väldigt bökigt.

I övrigt är dock en Nilfisk E145.3-10H x-tra ett otroligt bra val, då man får en högtryckstvätt som håller samtidigt som den också har en överlägsen tvätt kapacitet.

Information om Nilfisk E145.3-10H x-tra:

 • Ljudvolym: 79 db 
 • Vikt: 19,8 kg 
 • Slang: 10 m 
 • Max Pumptryck: 145 bar 

Sammantaget är en Nilfisk E145.3-10H x-tra ett bra val och som dessutom är en av de tystare modellerna i vårt test av högtryckstvättar. Skillnaden är dock inte speciellt stor och prislappen gör att den hamnar längre ner i vårt test än andra modeller som både är billigare, enklare och rent allmänt är ett bättre alternativ.

Läs mer hos CDON.COM

5. Kärcher K4 Full Control

Kärcher K4 Full Control är den billigaste modellen av högtryckstvättar som vi har med i vårt test men som inte riktigt levererar det man borde kunna förvänta sig.

För även om den är billigare än många andra modeller, finns det bättre alternativ att välja. Kärcher K4 Full Control hamnade på en fjärdeplats i Råd & Röns test av högtryckstvättar och för den som inte behöver använda den speciellt ofta, är den ett bra alternativ.

Information om Kärcher K4 Full Control:

 • Ljudvolym: 79 db 
 • Vikt: 11,4 kg 
 • Slang: 6 m Max 
 • Pumptryck: 130 bar 

Sammantaget finns det betydligt bättre modeller att välja när man behöver en högtryckstvätt än Kärcher K4 Full Control.

Läs mer hos NetOnNet

Använda högtryckstvätten för bilen

En högtryckstvätt kan underlätta och förenkla livet något markant för den som behöver tvätta sin bil. Det finns dock en del saker och ting man bör tänka på när man använder sig av en sådan. För det finns en teknik man bör använda sig av när man tvättar sin bil med hjälp av en högtryckstvätt.

När man tvättar bilen bör man göra det nedifrån och upp, för att ge avfettningsmedlet man använder sig av maximal effekt då fett rinner av enklare från en ren kaross. Munstycket ska alltid vara minst 30 cm från karossen och i en vinkel på omkring 45 grader.

Använd inte ”fräsmunstycken” som roterar när du tvättar bilen och tvätta aldrig bilens lister med en högtryckstvätt. Detta kan nämligen leda till att lacken skadas och att det kommer in vatten i bilen eller att listerna skadas. Man bör inte heller använda sig av en gammal tvättsvamp utan alltid använda en ny.

Diskmedel ska inte användas utan man ska alltid använda sig av ett medel avsett för att tvätta bilar med.

Framförallt bör du se till att åka till en tvätthall när du ska tvätta bilen, då det oftast finns olja, tungmetaller och annat som annars åker ut i naturen när du tvättar av bilen. Om man använder sig av sin högtryckstvätt för att tvätta sin terrass, bör man använda det medföljande verktyget för detta för att inte skada träet.

Källor

https://www.expressen.se/leva-och-bo/stort-test-har-ar-den-basta-hogtryckstvatten-for-ditt-hem/
Expressen Leva & Bo har gjort ett ingående test av 7 olika modeller av högtryckstvättar där de gör en djupdykning i det man behöver känna till om varje modell. Därefter har de gett varje modell ett betyg där 0 är lägst och 100 är högst.

http://www.vibilagare.se/test/produkt/test-hogtryckstvattar-0
Vi Bilägare har tittar närmare på 6 olika modeller av högtryckstvättar där de noggrant går igenom de fördelar och nackdelar som varje modell har och gett dessa ett betyg. Varje modell har fått ett betyg där 1 är lägst och betyder dålig medans 5 är högst och betyder utmärkt.

https://gds.se/verktyg/tradgaardsmaskiner/hogtryckstvatt/test-av-hogtryckstvattar
GDS har gjort ett djupdykande test av 6 modeller av högtryckstvättar med en grundläggande översikt över varje modell men samtidigt en klar sådan. Modellerna får ett betyg från 1 stjärna till 5 stjärnor beroende på vilket resultat som varje modell fått i testet.

Råd & Rön
Råd & Rön har jämfört 5 olika modeller av högtryckstvättar och gett varje modell ett betyg utifrån hur den presterade där 1 är lägst och 100 är högst. En klar översikt som gör det enkelt att få en korrekt och bra bild av olika modellers fördelar och nackdelar.

Dan Engström
Dan är en av våra test-specialister med stort fokus på nätverk, teknik och verktyg.