Teknikråd.se- nu med 40 000 läsare i månaden

Bäst i test (5) rakapparater som rakar lent!

Det finns få saker som kan vara ett så svart val som valet av en rakapparat och det finns stora skillnader mellan modellerna. Vilket ytterligare försvårar valet då det Test rakapparatfinns gott om alternativ att välja mellan men man vill ha en rakapparat, som ger en nära rakning och som inte är omständlig.

I vårt rakapparattest nedanför, tittar vi närmare på 5 olika modeller, vi jämför funktionerna som finns. Utöver detta är målet att hitta en rakapparat som uppfyller de kraven man kan ha när det gäller nära rakning, laddning och driftstider. Det finns stora skillnader och man vill hitta den rakapparaten som har den närmaste rakningen, bästa driftstiden och som känns fräschast.

Nedanför jämför vi 5 olika modeller av rakapparater

Philips Shaver 9711/31

Philips Shaver 9711/31 är en av de mest påkostade rakapparaterna i vårt test av rakapparater men även den dyraste. Man får med en rejäl dockningsstation där man både kan ladda sin Philips Shaver 9711/31 men även köra rengöringsprogram med vätskekasseter. En påkostad rakapparat som levererar en av de bästa rak upplevelserna man kan tänka sig.

Philips Shaver 9711/31 är både flexibel och skonsam, det allra viktigaste, dessutom är den också tystlåten. Enligt Råd & Röns test av rakapparater fick Philips Shaver 9711/31 det högsta möjliga resultatet och av M3 rekommenderas den.

En nackdel som finns med Philips Shaver 9711/31 är man enkelt kan spilla vätska från vätskekassetterna. Dessutom är den väldigt dyr i jämförelse med många andra rakapparater i vårt test.

Information om Philips Shaver 9711/31

 • Laddningstid: 60 min
 • Driftstid: 60
 • Vattentålig: Ja
 • Typ: Roterande

Sammantaget är Philips Shaver 9711/31 den bästa möjliga rakapparaten man kan köpa och är rakapparaten som absolut är bäst i test.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Braun series 7

Braun series 7 fick av Råd & Rön utmärkelsen bra köp, i deras test av rakapparater och det är verkligen en korrekt bild av vad man kan förvänta sig av Braun series 7.  Man får med en dockningsstation som både laddar och rengör rakapparaten. Rakningen man kan förvänta sig att få är en nära sådan som verkligen uppskattas och dessutom är den skonsam. Braun series 7 har inga svårigheter att komma åt eller andra problem som kan vara vanliga.

För att rengöra Braun series 7 behöver man använda de avsedda rengöringspatronerna som funkar oväntat bra. På det sättet har man alltid en ren och fräsch rakapparat. Nackdelen med Braun series 7 är framförallt att den är relativt dyr.

Information om Braun series 7:

 • Laddningstid: 60 min
 • Driftstid: 50 min
 • Vattentålig: Ja
 • Typ: Linjär

linjär rakapparat

Sammantaget är Braun series 7 en väldigt bra rakapparat där man kan förvänta sig att få en nära rakning. Trots sin prislapp får man noga säga att vi måste hålla med Råd & Rön om att det här är ett väldigt bra köp.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Whiteaway.se

Braun series 9

Braun series 9 är en rakapparat som håller vad den lovar, man får en nära rakning och medföljande dockningsstation fungerar otroligt bra. Braun series 9s dockningsstation både laddar och rengör rakapparaten, vilket gör att man ständigt har en laddad men också fräsch rakapparat att använda.

På många sätt har den liknande funktioner som Braun series 7 men det här är dennes storebror men det märks inte. Braun series 9 är en bra rakapparat och rakningen är både skonsam och nära men det är inte bättre än lillebrodern.

Braun series 9 är dock ett utmärkt val även om det inte är den bästa rakapparaten i vårt test, fortfarande är den väldigt dyr. Samtidigt är det dock inte den dyraste av de vi jämför i testet.

Information om Braun series 

 • Laddningstid: 60 min
 • Driftstid: 50 min
 • Vattentålig: Ja
 • Typ: Linjär

Sammantaget får man med en Braun series 9 en nära rakning och en bra upplevelse.

Se mer info och bästa pris hos Webhallen

Philips series 7000

Philips series 7000 är en av de billigaste rakapparaterna i testen men som fortfarande levererar en nära rakning, dessutom en förvånansvärd skonsam sådan. Dock får man inte med någon dockningsstation med rengöringsprogram, Philips series 7000 kan dock rengöras direkt under kranen. Inte samma fräscha känsla som om man haft en dockningsstation med rengöringskasseter eller patroner men samtidigt ett bra alternativ.

Skillnaden i pris är inte speciellt stor, så om man vill ha en dockningsstation med möjligheten att få en fräschare rakapparat bör man undvika Philips series 7000.

Information om Philips series 7000:

 • Laddningstid: 60 min
 • Driftstid: 50 min
 • Vattentålig: Ja
 • Typ: Roterande

Sammantaget är Philips series 7000 en bra rakapparat men det finns mycket bättre alternativ att välja.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Panasonic ES-LV6N

Panasonic ES-LV6N beskrivs som en innovativ rakapparat men känns precis som de allra flesta fast med ett litet sämre resultat. Panasonic ES-LV6N kommer inte riktigt åt överallt utan kan ibland kräva mer arbete än de ovanstående rakapparaterna.

Man får fortfarande en skonsam rakning när den väl kommer åt, som även är väldigt nära och bra. Dock är det mer negativt än positivt om den här rakapparaten i vårt test, den vibrerar och låter mycket. Samtidigt saknas en dockningsstation, vilket med tanke på priset är väldigt konstigt. Det här är en av de dyraste rakapparaterna i testet men presterar inte alls lika bra som de andra rakapparaterna vi testat.

Information om Panasonic ES-LV6N:

 • Laddningstid: 60 min
 • Drifttid: 45 min
 • Vattentålig: Ja
 • Typ: Linjär

Sammantaget bör man välja någon av de andra rakapparaterna än Panasonic ES-LV6N då det saknas dockningsstation, den är väldigt dyr och inte alls samma känsla när man rakar sig.

Källor:

M3

M3 gör en gedigen djupdykning bland de rakapparater som finns på marknaden och tittar närmare på 8 olika modeller. Ett ordentligt test som verkligen visar alla de fördelar och nackdelar som finns med varje modell och vad man kan förvänta sig av dem.

Råd & Rön
Råd & Rön gör en noggrann jämförelse mellan 4 olika modeller av rakapparater där de ger betyg efter hur nära rakning man får, upplevelse, vilka funktioner som finns och mycket annat.
Lägsta betyget är 1 och högsta är 100.