Vi använder cookies för bättre besöksupplevelse

Bästa i test 5 fantastiska trådlösa träningshörlurar (unik funktion hos en)

Antalet trådlösa träningshörlurar har exploderat på senare tid. Hur hitta du den perfekta modellen för dig?

Teknikråd.se hjälper dig hitta de bästa sladdlösa sporthörlurarna, med bland annat en helt banbrytande funktion… (se plats 2 i vår lista)
Vi har gått igenom alla tester för löpning- och träningshörlurar då du ska kunna hitta de bästa hörlurana här nedan. Vinnaren blev Jaybird X2 med fantastiskt ljud, läs mer om dem nedan.

Trådlösa träningshörlurar

1. Jaybird X2
Jaybird X2 är uppföljare på deras mycket omtyckta Jaybird bluebuds X sporthörlurar. Jaybird är främst omtyckt för att de har ett mycket bra ljud. Det brukar vara standard med halvdant ljud i sladdlösa träningshörlurarna men X2 lyckas så bra att du kan använda dem som dina vanliga hörlurar. Träningshörlurana kan vara lite pilliga med passformen då både öronproppen och vingen kan varieras (se länk nedan för design).

När de väl sitter så är de underbara att ha i även i som hörlurar i löpspåret. Det som kan vara lite negativt är att hörlurana inte är vattentäta vilket kan bli problem vid svettiga öron. Dock erbjuder Jaybird livstids svettgaranti om de skulle gå sönder. Det verkar de ibland göra om man läser på forum runt om på nätet dock är det inget stort problem. Jaybirds X2 sladdlösa träningshörlurar har en fantastisk batteritid och ljudbild vilket ger dem första plats i testet.

Se pris och mer info hos CDON.COM

Se pris och mer info hos Webhallen

2. Sudio VASA Blå

Sudio VASA Blå är ett svenskt märke som satsat på design men ändå kunnat hålla kvalitén. Tekikråd.se har gjort en djup test av dem, läs recensionen här. Hörlurana är snygga och måste ses, man behöver inte skämmas för dem på gymmet.

Ljud är riktigt bra och de klarar alla stilar av musik vid rock och metall kan lite inställningar behöva justeras för att kunna få ut det bästa. Sudio VASA Blå är ett svenskt märke som satsat på design men ändå kunnat hålla kvalitén. Tekikråd.se har gjort en djup test av dem, läs recensionen här. Hörlurana är snygga och måste ses, man behöver inte skämmas för dem på gymmet.

Ljud är riktigt bra och de klarar alla stilar av musik vid rock och metall kan lite inställningar behöva justeras för att kunna få ut det bästa. Samtal fungerar utmärkt och mikrofonen fångar upp allt ljud. Batteritid på ca 8 timmar vilket är bättre än de flesta andra i testet. Hörluren är mycket lätt och nätt, den sitter sällan i vägen.

Sudio VASA blåärinte helt rätt för dig som kör väldigt intensiva passa då ramlar de ut men normal jogging, gym eller promenader fungerar de alldeles utmärkt för. De är svett tåliga.Det följer med tre gummiproppar och de är relativt enkla att få att passa. Sladden kan du ha framför eller bakom nacken.

Klicka här för bästa pris och mer info hos CDON.COM

3. Jabra Sport Pulse Wireless
Jabras sporthörlurar har en helt unik egenskap de har en inbyggd pulsmätare som mäter din puls direkt i örat med ljus. Bara det att en pulsmätare utan att ha en extra apparat att fästa på sig är unikt. Jabra pulse är lite svår att passa i örat för första gången, men när de sitter så kan du springa lång utan att de stör. Ljudet är mycket bra men basen läcker ut lite och ger inte det tunga ljud som vissa gilla när de tränar. Även batteritiden påverkas när träningshörlurana har en pulsmätare och hamnar på cirka 5 timmar. Det räcker till flera träningspass men är inte bäst i klassen.

Hörlurana är väldigt tåliga med IP-klassning för fukt. Pulsmätaren samt den medföljande appen är väldigt lätt använd. Har du ingen pulsmätare och behöver en är dessa ett givet köp.

Se pris och mer info hos Webhallen

4. JBL reflect mini BT

JBL har tagit en unik egenskap till det trådlösa sporthörlurana- de är reflekterande och syns när du är i löpspåret med dem. Hörlurana är svett tåliga och har en stryktålig design. Ljudet är väldigt bra om du får dem att passa. De är lite lotto om de passar eller ej, beroende på dina hörselgångar. Passar de får du väldigt bra ljud, tydligt mellanregister och en bas som sparkar igång en. Mikrofonen brukar vara ett problem på träningshörlurar då de ofta bryter men hos JBL fungerar mikrofonen galant. Bra ljud och lätta hörlurar ger en tredje plats.

Se pris och mer info hos Webhallen

5. Sony mdr-AS600bt

Detta är en svår träningshörlur att bedöma tidningen ”M3” hyllar denna hörlur för att de har en fantastisk ljudbild och sitter helt underbart skönt. Medan tidningen ”Ljud & Bild” total sågar hörluren. Bla då den sticker ut mycket för att den är stor och så fort man rör den så ramlar den nästan ur. Vidare är ljudet ingen höjdare enligt tidningen.

Sanningen ligger mitt emellan, passformen klagar flera på i omdömen på nätet. Däremot är ljudet väldigt bra och batteritiden är bland de bästa i klassen. Då de stora propparna utgörs av batteri. Dessa kanske inte optimala för väldigt explosiv träning men de förtjänar en fjärde plats.

Se pris och mer info hos CDON.COM

6. Plantronics Backbeat Go3

Plantronics träningshörlurar ger ett medel ljud med grym batteritid. Behöver du hörlurar som kan användas länge så kommer du tycka om dessa. 18 timmars batteritid och det går att köpa till en förvaringspåse med inbyggt batteri som ger hörlurana 14 timmar extra speltid. Ljud är bra men inte fenomenalt och basen kan upplevas lite klen. De är begränsat med öron kuddar så passformen blir inte alltid optimal. De är enkla att hantera i löpspåret och är svett tåliga för de tuffaste träningspassen.

 Källor:

Sporthälsa  
M3    
Ljud och Bild   

Go to top