Bäst i test- (7 st) kaffebryggare 2021 som gör fantastiskt kaffe!

Det finns få saker som kan göra en så stor daglig skillnad som vilken kaffebryggare man använder sig av. Framförallt i Sverige… 

då vi är ett av de länder där man dricker mest kaffe, kan valet av kaffebryggare avgöra hur ens kaffe smakar. För det är inte enbart beroende av vilket kaffe man väljer utan till stor del handlar det om vilken kaffebryggare man har som avgör smaken på kaffet.

I vårt test tittar Teknikråd.se på smak, funktion men också kvaliteten på det bryggda kaffet.  

Nedanför jämför vi 7 olika kaffebryggare

1. Bosch TKA8013- prisvärd

Bosch TKA8013 är en testvinnare som flera gånger visat sin förmåga att brygga det perfekta kaffet, samtidigt som det är en väldigt billig kaffebryggare.

Betyg:

positivt

 • Mycket god smak
 • Aroma Volume Automatic

negativt

 • Ingen termoskanna

Aroma Volume Automatic
Bosch TKA8013 har allt man kan tänkas behöva då det både finns droppskydd men också en funktion som automatiskt stänger av kaffebryggaren efter att en viss tid passerat. Aroma Volume Automatic ser till att du får ut den maximala kaffesmaken ur ditt kaffe, Bosch TKA8013 anpassar bryggningstiden för att optimera smakupplevelsen. Den har utöver detta en borttagningsbar vattentank, något som förenklar själva processen att brygga kaffet.

Bäst i test
Hos Konsumentmagasinet fick Bosch TKA8013 väldigt högt betyg, man påpekade även i testet att den fått bäst i test av det danska konsumentrådet Taenk och även bäst i test i ICA kurirens test av kaffebryggare. Bosch TKA8013 har ett automatiskt avkalkningsprogram, vilket underlättar rengöringen av kaffebryggaren och det finns helt enkelt inga nackdelar med den här bryggaren utöver att kaffekannan som medföljer inte är en termoskanna. Bryggningstiden för en full kanna är omkring 10 minuter.

En solklar testvinnare i vårt test av kaffebryggare.

2. Moccamaster KB952AO- för finsmakare

Moccamaster KB952AO är för många den optimala kaffebryggaren som också brygger ett utsökt kaffe.

Betyg:

Positivt

 • Mycket god smak
 • Snabb

negativt

 • Ingen termoskanna

Utmärkt kaffe!
Moccamaster KB952AO har fått utmärkelsen bäst i test i flera tester, för att den helt enkelt brygger ett perfekt kaffe. Den har även tilldelas Guldbönan som är den finaste kvalitetsutmärkelse som  ECBC (European Coffee Brewing Centre) delar ut.

6 min för full kanna
Samtidigt har den allt man kan förvänta sig av en kaffebryggare med droppskydd, dock ingen termoskanna. Bryggningstiden för en full kanna ligger på strax över 6 minuter. De som har testat kaffe från en Moccamaster KB952AO känner oftast en väldigt stor skillnad jämfört med deras vanliga kaffebryggare.

Omständig och dyr
Den stänger av sig själv när en viss tid har passerat, så att man aldrig behöver oroa sig över säkerheten eller att man lämnar plattan på när man lämnar hemmet. Kan vara lite omständlig att lära sig för den som inte är van vid att använda en Moccamaster och i jämförelse med andra kaffebryggare är Moccamastern relativt dyr.

3. PHILIPS HD7769 GRIND & BREW- Nymalet kaffe!

Föregångaren till PHILIPS HD7769 hamnade orättvist precis under ettan på Råd&Röns jämförelse och test av olika kaffebryggare…

Betyg:

positivt

 • Mycket god smak
 • Bönkvarn för färskt kaffe

negativt

 • Ingen termoskanna
 • Tar lite längre tid

Bönkvarn
PHILIPS HD7769 är unik i testet då den maler kaffet från färska bönor. Detta tar givetvis lite längre tid vilket var den avgörande faktorn för att den missade första platsen, du får nymalet kaffe eller slipper mala kaffet separat så frågan är om detta ska räknas i bryggningstiden. Smak blir som förväntat helt unik och otroligt god. 

2 fack & timer
HD 7769 är den uppdaterad version av tidigare Grind & Brew från Philips. Det nya är att den har 2 fack för olika kaffebönor så du kan välja efter ditt tycke för stunden den har även timer så den kan starta på morgon så du vaknar upp till färskt och nybryggt kaffe på morgonen. Bryggaren är full av finesser du kan styra styrkan, malningen och stänga av kvarnen om du vill ha färdigmalet kaffe, läs mer om den på knappen nedan.

10 min för en kanna färskt kaffe
Nackdelen enligt testet är kaffebryggaren tog lite längre tid på sig. Detta är inte så konstigt då den maler bönorna själv och du behöver inte måtta i kaffe varje gång. Liten svaghet i Råd och Röns test att de inte tog hänsyn till det. Det tar strax över 10 minuter att brygga en full kanna och dessutom har den både droppskydd och en aromafunktion, för att få fram den bästa smaken ur det kaffet man använder sig av.

Lite dyrare än genomsnittet men inte den dyraste bryggaren i vårt test.

4. Melitta Aroma Signature Deluxe – väldigt gott kaffe

Melitta Aroma Signature Deluxe är testvinnaren enligt Råd&Röns test av kaffebryggare där den får det högsta sammantagna resultatet.

Betyg:

positivt

 • Mycket god smak
 • Snabb

negativt

 • Ingen termoskanna

Godkänd av ECBC
Det är en kaffebryggare som är godkänd av ECBC (European Coffee Brewing Centre). Som nästan alla kaffebryggare har den droppskydd och automatisk avstängning. Melitta Aroma Signature Deluxe har ett avkalkningsprogram, som underlättar rengöringen av kaffebryggaren.

7 min
Det tar omkring 7 minuter att brygga en full kanna. Rent sammantaget får man ett underbart kaffe och priset är faktiskt relativt lågt för den här kaffebryggaren.

Den har även hamnat på listan över marknadens bästa kaffebryggare av danska Taenk.

5. Electrolux EKF3300 -Fynd!

Electrolux EKF3300 fick utmärkelsen bra köp från Råd&Rön i deras test och jämförelse av olika kaffebryggare och det är inte svårt att förstå. Den saknar en termoskanna, vilket för en del kan ses som en nackdel men det är ingen större förlust då den trots allt håller kaffet vid en bra temperatur.

Betyg:

POsitivt

 • Kan göra många koppar samtidigt
 • Billig

negativt

 • Ingen termoskanna

Likt nästan alla kaffebryggare har Electrolux EKF3300, ett droppskydd och en automatisk avstängningsfunktion för att minska risken att man glömmer att stänga att kaffebryggaren. Den har en stor glaskanna som rymmer 12 koppar, istället för det vanliga som brukar vara 10 koppar. Så för den som dricker mycket kaffe är Electrolux EKF3300 ett bra alternativ.

Kaffet smakar gudomligt och man får känslan av att den tar fram aromer som andra kaffebryggare missar.

En full kanna bryggs på omkring 10 minuter och det här är en av de billigare kaffebryggarna i vårt test av kaffebryggare.

6. Braun KF560

Braun KF560 ger ett ok smakande kaffe samtidigt som den även har droppskydd och en automatisk avstängningsfunktion.

Betyg:

positivt

 • Enkel modell

negativt

 • Långsam

Dessutom använder sig Braun KF560 av optibrew-systemet som enligt Braun ska ge ett mer välsmakande kaffe än många andra. Bryggningstiden ligger på strax över 10 minuter och i övrigt är det som en vanlig hederlig kaffebryggare utan en massa extra finesser. Dock inte den kaffebryggaren som brygger det godaste kaffet och inte till det bästa priset heller.

7. Melitta Look IV Selection

En kaffebryggare som brygger bra kaffe men som hamnar sist i Råd&Röns test av olika kaffebryggare.

Betyg:

negativt

 • Långsam
 • Dåligt kaffe

Bryggningstiden för en full kanna är på drygt 11 minuter, det är den kaffebryggare som tar längst tid på sig att brygga en full kanna i vårt test. Melitta Look IV Timer har ett droppskydd och en automatisk avstängningsfunktion. Men rent allmänt sett är det inte i närheten av samma goda kaffe man får med de andra kaffebryggarna i vårt test.


Källor

Råd&Rön
En jämförelse mellan 7 olika kaffebryggare, där man tittar till bryggningstider, temperaturer och varje kaffebryggare får ett resultat där 1 är det lägsta och 100 är det högsta. En klar översikt över de kaffebryggare som producerar det allra bästa kaffet på marknaden.

ICA Kök
ICA Kök har gjort en översikt och jämförelse över 10 olika kaffebryggare för att se vilka som uppfyller olika krav man faktiskt har på en kaffebryggare.

Dinside.no
Dinside har en kort översikt med en lista på de bästa kaffebryggarna som finns, skriven på norska. Allt man kan tänkas behöva känna till generellt sett om kaffebryggare.

Dan Engström
Dan är en av våra test-specialister med stort fokus på nätverk, teknik och verktyg.