Bäst i test (7 st) kaffekvarnar 2021 -som gör bra kaffe till fantastiskt!

2:a

Graef CM800

 • Bra för de som maler mycket
 • Dyr
3:a

Bosch TSM6A013

 • Billig
 • Ojämn malning
 • Känns plastig

I Sverige ligger kaffet varmt om hjärtat och från det traditionella bryggkaffet så vill fler och fler ha ett godare kaffe. Det absolut bästa sättet att få ett bryggkaffe, espresso eller aeropress smaka bättre är med en bra kaffekvarn. Framförallt om man vill ha den där unika kaffeupplevelsen, där man maler sina egna bönor och själv kan skapa sina egna blandningar, behöver man en kaffekvarn.

I vårt test tittar vi närmare på hur bra de olika kaffekvarnarna fungerar samt tittar på hur bra malet kaffet blir för både brygg och espresso kaffemaskiner.

Nedanför jämför vi 7 olika modeller av kaffekvarnar:

1. Wilfa WSCG-2

Wilfa WSCG-2 är en automatisk kaffekvarn som gör ett otroligt bra jobb och där man får ett kaffe malt precis som man vill ha det. WSGC-2 har fått mycket bra betyg i tester och närmast en klassiker när det gäller kaffekvarnar för dess kvalitet. En måste för kaffeälskaren, från nybörjaren till baristan när en mångdubbelt mycket dyrare proffskvarn inte behövs.

Betyg:

Positivt

 • Maler jämt
 • Prisvärd

Maskinen har döpts om till Wilfa Svart Nymalt men är alltså samma som WSCG-2. Den är även relativt tystgående, vilket är en stor fördel då många kaffekvarnar har en förmåga att låta väldigt mycket. Wilfa WSCG-2 har dessutom flera olika lägen för hur den ska mala kaffet, där man kan välja franskpressat, mocca, bryggkaffe och aeropress. WSCG-2 har koniska malskivor och klarar därmed av att göra fint och jämnt kaffe som passar till esspresso.

Wilfa WSCG-2 har en smart sladdförvaring, där man helt enkelt förvarar sladden under huvudenheten. En bra kaffekvarn som visserligen inte erbjuder lika många alternativ när det gäller att mala som en del andra kaffekvarnar gör men som fortfarande maler ett väldigt gott kaffe.

Sammantaget är Wilfa WSCG-2 en väldigt bra kaffekvarn som vare sig är billigare eller dyrare än många andra. Den är en mycket bra allround kaffekvarn och blir bäst i test.

2. Graef CM800

Graef CM800 är den bästa av kaffekvarnarna vi testat men ligger också i en helt annan prisklass. Samtidigt tyckte vi i vårt kaffekvarnstest att den marginella bättre kvarnen man får inte alls motsvarar den mycket högre prislappen i jämförelse med de billigare varianterna. Andraplatsen är för att den är bäst och avsett för de som maler väldigt mycket kaffe, något CM800 gör väldigt bra.

Betyg:

Positivt

 • Bra för de som maler mycket

Negativt

 • Dyr

Graef CM800 kan mala för båda espresso, stämpel men även såklart för brygg och kokkaffe. Samt att man har möjligheten att enkelt välja från finmalet till grovmalt. 

Sammantaget är Graef CM800 en väldigt bra kaffekvarn, en av de bättre, dock är den väldigt mycket dyrare än de övriga i testet

3. Bosch TSM6A013 – budgetval

Billig och enkel kaffekvarn för bryggkaffe. Gör sitt jobb men är ganska oregelbunden i sin malning då kniven endast kan mala grovt.

Betyg:

Positivt

 • Billig

Negativt

 • Ojämn malning
 • Känns plastig

Bosch TSM6A013 är en ingångsmodell för dig som önskar att börja med mala egna bönor och inte vill lägga för mycket pengar på det. Då modellen använder kniv istället för malskivor så blir resultatet ojämnt och kan inte mala finare än till bryggkaffe. Det är dock inget som ska avskräcka nybörjaren då även ett ojämnt nymalt kaffe kommer smaka godare än färdigmalt från butikshylla.

Perfekt för nybörjaren med liten budget som vill mala bryggkaffe.

4. Bodum Bistro 10903

Bodum Bistro 10903 är en modern, automatisk och väldigt användbar kaffekvarn som rymmer mer än bönor än de allra flesta andra kaffekvarnar. Bodum Bistro 10903 är dock den dyraste kaffekvarnen i testet men man får ett malt kaffe precis efter hur man ställt in det och det är väldigt enkelt att göra.

När man använder Bodum Bistro 10903 finns det mycket mer att ställa in, om man vill, än med de billigare varianterna. Dock tycker inte vi att vi i vårt kaffekvarns test uppfattade någon större skillnad i smak eller att den var så pass mycket bättre.

Sammantaget är Bodum Bistro 10903 en väldigt bra kaffekvarn som helt uppfyller alla ens behov av att mala kaffe på olika sätt och vis. Bodum Bistro 10903 är dock den dyraste kaffekvarnen i vårt test.

Se bästa pris och mer info på KitchenTime

5. Krups GVX242

Krups GVX242 är en automatisk kaffekvarn som maler ett fint och bra kaffe som har en otroligt bra smak. Man kan enkelt mala mellan 2 till 12 koppar åt gången och trots att den låter relativt mycket, är det en enkel kaffekvarn att använda sig av. Man får vara beredd på att det kommer lite spill runt omkring då man använder sig av Krups GVX242.

Krups GVX242 har 17 olika lägen som man kan ställa in som levererar ett malt kaffe från finmalt till väldigt grovt. Beror helt och hållet på vad man har för preferenser eller vad man tänkt använda kaffet till.

Krups GVX242 går både att använda för bryggkaffe men även för espresso. En stor fördel och dessutom fick Krups GVX242 ett väldigt bra betyg av Hemtrevligt i sitt test av olika kaffekvarnar.

Prismässigt är det inte den billigaste kaffekvarnen men inte heller den dyraste av de vi jämfört.

6. Melitta Molino

Melitta Molino är en automatisk kaffekvarn där man kan ställa in hur fin- eller grovmalt det ska vara. Väldigt högljudd men har fått goda resultat i flera tester, dock inte ens i närheten av att ge samma resultat som de andra kaffekvarnarna i vårt test. Dock är den väldigt prisvärd med tanke på att du får malskivor för detta priset.

Sammantaget är Melitta Molino en bra kaffekvarn och prisvärd.

Se bästa pris och mer info på NetOnNet

7. OBH Coffee Mill

OBH Coffee Mill är likt det mesta från OBH bra och gör precis det den ska.  Dock är det inte riktigt samma prestation som en del andra kaffekvarnar hade. Dessutom är den här avsedd framförallt för kok och bryggkaffe och inte för espressomaskinerna. Om man tänkt sig att man skulle använda den för att mala espresso, går det inte. Detta på grund av den har knivar som slår sönder bönorna och de kan inte få ett jämnt malet kaffe som behövs för espresso. Dock är den väldigt bra för brygg- och kokkaffe. Det är en automatisk kaffekvarn och låter en hel del, dock är det något nästan alla kaffekvarnar gör.

Sammantaget är OBH Coffee Mill en bra och gedigen kaffekvarn men som kunnat vara bättre, dock är det den billigaste kaffekvarnen i testet.

Se bästa pris och mer info på NetOnNet

Källor:

Råd & Rön
Råd & Rön jämför 7 olika kaffekvarnar och tittar på hur väl de maler kaffe men också på flera andra funktioner som de kan ha. En djupdykning i allt man behöver veta om de olika kaffekvarnarna.  

Familjejournal.dk
Familiejournal har gjort ett ingående test av 5 olika modeller av kaffekvarnar. De tittar på hur väl de maler och hur kaffet smakar.

Hemtrevligt (ICA Kuriren)
Hemtrevligt har gjort ett test av 10 olika kaffekvarnar, där de tittar på smak, underhåll men även hur enkla de är att rengöra.

Dan Engström
Dan är en av våra test-specialister med stort fokus på nätverk, teknik och verktyg.