Teknikråd.se- nu med 40 000 läsare i månaden

De 7 absolut bästa smartklockorna 2019 för Iphone och Android

författare

Peter Jonsson

2019-02-18

 Du håller säkert med mig när jag säger att det finns många modeller av smartklockor att välja på. Det kan kännas svårt att veta vilken som passar dig, mobilen, vilken som har bra batteritid osv…

Lugn Teknikråd.se har sammanställt alla tester på smartklockor så du enkelt ska hitta den som passar dig...

Nedan går vi igenom olika klockor för de som har Iphone eller Android mobiler. Vi tittar bland annat på bästa batteritid, användarvänlighet och design.  

test smartklockor

Bästa smartklockan för Iphone:

Sammanfattning:
Den bästa smartklockan 2019 för Iphone är helt enkelt Apple Watch senaste serie 3 och även om många av de andra är likvärdiga på en del funktioner så tycker vi att användarvänligheten är fantastisk i vårt test. Dock måste ni titta på tvåan i vårt test innan ni bestämmer er.

1. Apple watch series 3

När det gäller Apple Watch så finns det två modeller att välja mellan och det är antingen den vanliga eller sportmodellen som man kan välja mellan.

apple watch 3
Betyg (5 av 5)
Fungerar perfekt med IphoneDyr
AnvändarvänligDålig batteritid

Generation 3
Men med generation 3 så flörtar Apple mer med sport och hälsa än tidigare generation. För Iphone användare är det ett självklart val att använda sig av Apple Watch då integrationen är total, andra klockor har inte samma möjlighet med synkning som Apples egna produkter.

Prestandan och skärm är i toppklass och är blanda de bästa för premium smartwatch. Dock ska man våga överväga andra klockor som 2:a i testet -Huawei watch som är rund och har en väldigt bra skärm.

apple watch

Dyr och dålig batteritid
Men tyvärr så har den sina nackdelar även om Apple Watch sitter väldigt bekvämt och fungerar väldigt bra, är det en väldigt dyr smartklocka jämfört med andra i det smartklocks testet vi gjort och har inte heller en speciellt bra batteritid. Redan generation 1 av Apples smartwatch hade problem med batteritiden, den är bättre nu men inte tillräckligt bra.

Detaljerna
Men nackdelarna vägs självklart upp av att det är Apple som gjort klockan med deras detaljkänsla så det är otroligt enkelt att använda den och att koppla den med mobilen. Den är intuitivt användarvänlig likt Apples övriga produkter. För en Iphone användare så är det den bästa smartklockan och får därför första platsen.

Läs mer och se pris hos NetOnNet.se

2. Huawei watch 2 och watch 2 4G

Huawei watch 2

Huawei Watch 2 är en smartklocka som på många sätt ser ut som en helt vanlig elegant herrklocka och som fungerar mycket bra. Huawei Watch drivs med Android wear och är kompatibel med Iphone och Android mobiler.

Betyg (4 av 5)
Fungerar med IphoneDyr
Snygg

Rund skärm
De flesta smartklockor har samma kort och processor men skärmen skiljer sig. Här briljerar Huawei den har den högsta upplösningen och kontrasten vilket gör den väldigt trevlig att titta på. Denna konkurrera verkligen med Apples egna klocka. Huawei watch har en medelmåttig batteritid räcker cirka 1,5 dagar och saknar ljussensor så att den inte ändrar skärmstyrka efter hur ljust eller mörkt det är utan man får göra det manuellt.

Dyr men bäst
Priset är lite av en nackdel då den är bland de dyraste i vårt test av smartklockor 2018 men det är också en av de bästa som finns på marknaden och tidningen M3 ger den betyget 7 av 10. Den har en väldigt elegant design och skiljer sig från många andra smartwatch på det sättet och prestandamässigt så är det en väldigt bra smartklocka som får en andraplats, väldigt nära första platsen.

Läs mer och se pris hos CDON

Huawei watch 2 4G

Betyg (4 av 5)
Fungerar med IphoneDyr
Bra batteritidTjock

4G
Huawei har släppt en nyare modell av Watch 2 med 4G. Watch 2 4G har inte bara fått som namnet säger 4g utan även utökad batteritid, funktioner och nytt utseende.

Behöver inte ha med mobil
Fördelen med 4G är att du kan lämna mobilen hemma vid tex löpning eller när du ger dig ut i skog och mark så fungerar alla funktioner som behöver mobildata tex samtal, sms och gps. Watch 2 4G kan du ringa med men samtalsljudet är inte så bra men tillräckligt för att fungera vid nödläge.

Två dagar
Dock så suger all funktion med mobildata mycket batteri. Batteriet är bättre och håller i två hela dagar nu men klockan har blivit tjockare och inte lika slank och snygg som vanliga Watch 2.

Läs mer och se pris hos CDON

3. Fitbit blaze

Den största fördelen med Fitbit blaze är självklart att det är en smartklocka helt inriktad mot hälsa och träning. Hela konceptet med den här klockan är att du enkelt ska kunna mäta sådana saker som puls, steg och din övriga aktivitet under en hel dag.

fitbit blaze
Betyg (3 av 5)
TräningsklockaDålig stegräknare
5 dagars batteritidIngen GPS

För träning
Den tar även in information om hur du sover så att du får en översikt över dina sovvanor. Men det finns nackdelar som att pulsräknaren inte är den bästa, vilket är en stor nackdel då det gäller en smartklocka vars huvudsyfte är kopplat till hälsa och träning.

Ingen GPS
Den klarar inte heller av att använda en GPS utan att du har med dig din telefon och då behöver man fortfarande telefonen med sig i löparspåret. Men den har fortfarande den bästa stegräknaren och optiska pulsmätaren, vilket gör den till en av de bästa smartklockorna för träning som finns på marknaden för Iphone.

Läs mer och se pris hos CDON

4. Pebble time steel

Pebble time finns i två utföranden och den vi valt att koncentrera oss på är den mer lyxiga modellen Pebble time steel. Som återfinns med antingen läder eller metall armband och som har den största fördelen i batteritid av alla smartklockor vi testat.

Man behöver inte ladda den mer än en gång i veckan. Men då det är en strömsnål smartklocka så är den tyvärr också långsam jämfört med andra smartklockor i vårt test. Den har en väldigt lågupplöst skärm som gör att vissa appar och funktioner inte ser bra ut. Men det är den mest bekväma klockan som vi har testat. Råd och Rön gav Peeble time Steel 40 av 100 möjliga i betyg i sitt test av smartklockor.

5. LG watch urbane

LG har designat en utmärkt klocka i ett mer sportigt utförande och som faktiskt är en väldigt bra klocka trots att den hamnar lågt på vårt test. Den klarar helt enkelt inte av att leverera samma känsla eller funktioner som andra smartklockor i testet har gjort. Den har en kort batteritid på omkring 19 timmar och en lågupplöst skärm som även saknar ljussensor så att man manuellt får ställa in skärmens ljusstyrka.

Men LG Watch urbane har flera urtavlor som man kan välja mellan och prestandamässigt är det en snabb smartklocka med en Snapdragon 400 fyrkärnig processor.

Bästa smartklockan för Android

Den bästa smartklockan 2019 för Android är Samsungs Gear S3 . Den är helt enkelt bäst i test när det gäller smart klocka för Android. Dessa batteritid och användarvänlighet ger den första plats men vill du ha snyggaste designen måste du titta på 2:an i vårt test.

1. Samsung Gear S3 Frontier/Classic

Samsung Gear S3 är helt klart en fantastisk smartklocka där prestanda och användarvänlighet är otroligt bra.

gear s3
Betyg (5 av 5)
Välgjort gränssnittFärre appar
3-4 dagars batteritidDyr

Tizen-OS
Samsung har utvecklat ett operativsystem som skiljer sig från andra smartklockor som heter Tizen. Det fungerar att endast koppla ihop Gear S3 med Android mobiler. Detta operativsystem ger flera fördelar den kräver mindre processorkraft och drar mindre ström. Vilket gör att batteriet håller upp till 3-4 dagar med en laddning vilket är fenomenalt bra med för en klocka med så pass avancerande funktioner.

Färre appar
Tyvärr har den inte samma utbud av appar som många andra smartklockor har då den har ett eget operativsystem men de som finns är välgjorda och gränssnittet är en de bästa som vi sett. De fungerar extra bra med nyare Samsung mobiler. Samsung Gear S3 har till skillnad från S2 blivit tjockare och det gör att den känns i vägen vid vissa tillfällen och den är också relativt stor.

Handskläge
Detta är mycket av en smaksak. Vidare bör designen på 2an i testet Huawei watch granskas då den är klass bästa, läs mer nedan. Men en stor fördel som finns med Samsung Gear S3 är att den har ett handskläge och som gör det enkelt att använda under vintern.

Även boettringen gör den otroligt lättanvänd. Funktion, batteritid och användarvänlighet gör att den tar första platsen i testet.

Läs mer och se pris hos Webhallen

2. Huawei watch 2 och watch 2 4G

Huawei watch 2

Betyg (4 av 5)
Fungerar med IphoneDyr
Snygg

Rund skräm
Huawei Watch har vi redan redogjort för i delen om smartklockor för Iphone (läs gärna den) men den fungerar ännu bättre för Android då systemet är utvecklat för Android.

Hög upplösning
Men man måste ha Android 4.3 eller senare versioner för att det ska fungera. Skärmen har den bästa upplösningen och kontrasten som vi har sett, vilket gör klockan riktigt läcker.

Det som verkligen gör att Huawei Watch skiljer sig från mängden är den snygga designen se länk nedan, men tyvärr är det också en väldigt dyr smartklocka. Den har även en batteritid som inte är den bästa i vårt test, cirka 1,5 dagar.

huawei watch 2 test

Man hade även förväntat sig att för det priset åtminstone få med en ljussensor.

Men Huawei watch har en design och skärm som ingen annan smartklocka kommit i närheten av.

Läs mer och se pris hos CDON

Huawei watch 2 4G

Betyg (4 av 5)
Fungerar med IphoneDyr
Bra batteritidTjock

4G
Huawei har släppt en nyare modell av Watch 2 med 4G. Watch 2 4G har inte bara fått som namnet säger 4g utan även utökad batteritid, funktioner och nytt utseende.

Lämna mobilen hemma
Fördelen med 4G är att du kan lämna mobilen hemma vid tex löpning eller när du ger dig ut i skog och mark så fungerar alla funktioner som behöver mobildata tex samtal, sms och gps. Watch 2 4G kan du ringa med men samtalsljudet är inte så bra men tillräckligt för att fungera vid nödläge.

Dock så suger all funktion med mobildata mycket batteri. Batteriet är bättre och håller i två hela dagar nu men klockan har blivit tjockare och inte lika slank och snygg som vanliga Watch 2.

Läs mer och se pris hos CDON

3. Pebble time steel

Peeble time stel är den lyxigare modellen i Pebble time serien. Den har den absolut bästa batteritiden som vi sett i testet. Den klarar av att gå en vecka utan att behöva laddas. Men tyvärr har deras fokus på batteritid gjort att de även har den sämsta processorn i testet och skärmen är lågupplöst.

Det är inte en smartklocka för avancerade funktioner utan för enklare uppgifter och träning. Fördelen är då att man slipper ladda klockan speciellt ofta.

4. LG watch urbane

LG har gjort en väldesignad och trevlig smartklocka och likt nästan alla smartklockor i testet kan den användes för både Android och Iphone.

I råd och röns test av smartklockor hamnar den lite oväntat på en fjärdeplats. Då batteritiden bara räcker omkring 19 timmar.

Men prestandamässigt så har den en Snapdragon 400 processor och en amoled skärm på 1,4 tum. Det är en bra smartklocka som trots sin lite kortare batteritid fungerar väldigt bra och har ett stort urval av urtavlor att välja mellan.

5. Sony smartwatch 3

Smartklockan från Sony är en prismässig och designmässig utomordentlig klocka. Men det är en av de tyngre klockorna vi testat vilket gör att den ibland kan kännas obekväm.

Den har även en inbyggd GPS och den har en bra batteritid som räcker lite längre än genomsnittet. Men bildskärmen räcker inte riktigt hela vägen för en bra upplevelse. Prestandamässigt ligger den som de flesta andra smartklockorna med samma Snapdragon 400 -processor.

Men smartklocka är faktiskt inte vad de flesta av oss kallar den för utan vi använder vanligtvis namnet smartwatch för den.

Allmänt om smartklockor

Principen som ligger bakom utvecklandet av smartklockor är att det ska bli enklare att göra enklare uppgifter utan att behöva ta fram sin mobil. Det gör att man enkelt kan se notifikationer som e-post, Facebook eller sms. Det gör att man kan se om det är något brådskande eller om det kan avvakta utan att behöva plocka upp mobilen.

Beroende på smartwatch eller smartklocka så kan man även svara på dessa notifikationer. Det är på många sätt en utveckling som verkligen gynnat de som kräver en ständig uppkoppling även i det privata livet. Men det finns en snårskog som man måste försöka undvika så mycket som möjligt. Det är nämligen så att smartklockan måste passa in med den mobilen man redan har.

Det är heller inte så att de flesta av oss vill byta mobil för att kunna använda en speciell klocka men det finns flera modeller i vårt test som fungerar på både Android och Iphone. Smartklockmarknaden har mognat rejält men batteritiden är fortfarande lite kort. Som smartwatch bäst i test 2017 så hamnar Samsung och Apple watch på delad första plats.

Källor

https://www.tek.no/artikler/test-huawei-watch-2-4g-sport/409622

http://www.pcadvisor.co.uk/test-centre/wearable-tech/best-smartwatch-best-smartwatches-2016-2017-uk-3497103/

http://m3.idg.se/2.1022/1.607129/roststyrning-och-gps---har-ar-de-smartaste-klockorna-just-nu

http://m3.idg.se/2.1022/1.664520/samsung-gear-s3-classic-frontier

http://www.wareable.com/smartwatches/the-best-smartwatches-in-the-world

https://www.wareable.com/apple-watch/best-apple-watch-alternatives-ios-smartwatch-950