Bäst i test borrskruvdragare (5 modeller som tar skruv)

För den som aldrig har använt sig av en borrskruvdragare så kan det vara svårt att förstå precis vilken skillnad det egentligen innebär mot att använda sig av en vanlig skruvmejsel.

Att sätta upp saker och ting eller att skruva ihop möbler är inte alltid det enklaste men med en skruvdragare så går allt mycket fortare och kräver inte alls lika stor arbetsinsats. Något som underlättar och förenklar livet, framförallt om det också innebär att man även får en borrmaskin som även den underlättar livet markant.

Vi har i vårt test av olika borrskruvdragare jämfört olika modeller och varianter, på det här sättet har vi kunnat sammanställa en lista över de borrskruvdragare som gör arbetet på bästa sätt och även underlättar livet.

Makita DDF453SYE

Makita DDF453SYE är en utmärkt kombination av borrmaskin och skruvdragare som verkligen gör precis det man kan förvänta sig av en sådan kombination.

Betyg:

Specifikationer

 • Borrfunktion
  Ja
 • Skruvfunktion
  Ja
 • Max vridmoment
  42 Nm
 • Ljudnivå
  72 db

Positivt

 • Hög kvalite
 • Mycket Prisvärd

Trä och stål
Den klarar av att borra i både trä men även stål och dessutom underlättar den markant om man vill skruva i alla de olika varianter av skruvar som finns. Aftonbladet har i sitt egna test av borrmaskiner och skruvdragare gett Makita DDF453SYE betyget bra köp. Vi håller med men tycker att Makita DDF453SYE förtjänar ett betydligt högre betyg än så.

AEG BS 18C

AEG BS 18C är en av de bättre modellerna av borrskruvdragare och enda anledningen till varför den inte blev vårt val av bäst i test när det gäller borrskruvdragare är på grund av priset.

aeg 18c
Betyg (5 av 5)
PositivtNegativt
KvalitetDyr
Högt vridmoment

Utmärkelser
Både Aftonbladet och Råd & Rön har däremot gett AEG BS 18C den utmärkelsen i sina egna test av olika modeller av skruvdragare. AEG BS 18C är helt enkelt en otroligt bra skruvdragare och borrmaskin men den saknar slagborrsfunktion, något som däremot inte är något av det viktigaste när man väljer mellan olika borrskruvdragare.

Information om AEG BS 18C:

 • Borrfunktion: Ja 
 • Skruvfunktion: Ja
 • Max vridmoment: 60 Nm 
 • Ljudnivå: 72,7 db 

Högt vridmoment
AEG BS 18C är ett väldigt bra alternativ och bland de bästa modellerna av borrskruvdragare som vi har jämfört i vårt bäst i test borrskruvdragare. Den har ett lite högre vridmoment än vår testvinnare och priset är lite högre.Läs mer hos NetOnNet

METABO BS 18 LT

METABO BS 18 LT är en av de starkaste borrskruvdragarna som vi har jämfört och man känner när man håller i den att det är en kvalitetsmaskin.

metabo
Betyg (4 av 5)
PositivtNegativt
Inbyggd lampaDyr
Högt vridmoment

Kvalitet
Den kommer att hålla länge och fungera perfekt så länge som man också tar hand om den. Likt alla borrskruvdragare så kan den både skruva och borra efter behov och dessutom har den ett arbetsljus som gör det möjligt att enklare se vad det är man arbetar med.

Inbyggd lampa
Något som inte alltid är så enkelt om det saknas ett arbetsljus och om man arbetar i ett mörkt rum eller där det finns dålig belysning. METABO BS 18 LT är ett riktigt bra alternativ för den som vill kunna skruva, borra och dessutom kunna se ordentligt i utrymmen där det annars kan vara svårt.

Information om METABO BS 18 LT:

 • Borrfunktion: Ja 
 • Skruvfunktion: Ja 
 • Max vridmoment: 60 Nm 
 • Ljudnivå: 79 db 

Dyr
Sammantaget är METABO BS 18 LT ett utmärkt alternativ som kommer att göra livet betydligt enklare och smidigare för den som behöver borra eller skruva i saker mer regelbundet än lite då och då. Den största nackdelen med METABO BS 18 LT är priset som är väldigt högt i jämförelse med borrskruvdragare som vi anser är bättre sammantaget.Läs mer hos NetOnNet

RYOBI R18PD3

RYOBI R18PD3 är en bra borrskruvdragare så länge som man inte utsätter den för alltför stora påfrestningar och det verkar inte heller finnas någon svag punkt där den skulle kunna gå sönder.

Betyg (3 av 5)
PositivtNegativt
Enklare maskinSämre kvalitet
Billig

Bra köp

GDS gav RYOBI R18PD3 utmärkelsen bra köp i sitt test av olika varianter av borrmaskiner och skruvdragare och det är enkelt att förstå anledningen bakom. Trots att det finns betydligt bättre alternativ att välja mellan så är RYOBI R18PD3 fortfarande en väldigt bra borrskruvdragare.

Information om RYOBI R18PD3:

 • Borrfunktion: Ja 
 • Skruvfunktion: Ja
 • Max vridmoment: 50 Nm 
 • Ljudnivå: 73 db 

RYOBI R18PD3 är framförallt en maskin som både prismässigt och användarmässigt är mest lämpad för den som behöver använda en borrskruvdragare lite då och då. En bra och användbar maskin och som har en slagfunktion trots sitt låga pris men som inte lever upp till vad de andra borrskruvdragarna. 

DEWALT DCD730

DEWALT DCD730 är den borrskruvdragare som hamnade absolut längst ner i vårt test av olika borrskruvdragare.

Betyg (2 av 5)
PositivtNegativt
Enklare maskinDyr
Bullrig

Anledningarna är många men framförallt så är den dyr och levererar inte alls det man upplever att de andra maskinerna i vårt test har gjort. Det är fortfarande en relativt bra borrskruvdragare men som helt enkelt inte kommer i närheten av att vara lika bra som priset antyder att den borde ha varit.

Information om DEWALT DCD730:

 • Borrfunktion: Ja 
 • Skruvfunktion: Ja 
 • Max vridmoment: 57 Nm 
 • Ljudnivå: 85 db 

DEWALT DCD730 är dyr och känns inte alls lika enkel och smidig att arbeta med som övriga borrskruvdragare. Något som är otroligt viktigt och framförallt känns den inte lika välgjord som övriga maskiner. Fortfarande är det en bra borrskruvdragare som fungerar men det finns bättre alternativ att välja mellan. DEWALT DCD730 har trots ett högt pris ingen slagborrfunktion och är den maskinen som låter mest vid användande.

Källor

Aftonbladet
Aftonbladet har gjort en väldigt noggrann jämförelse av 12 olika varianter av borrskruvdragare där de noggrant går igenom alla fördelar och nackdelar med varje modell och tittar på allt man ska tänka på när man ska välja en borrskruvdragare att köpa. Varje modell får ett betyg beroende på hur skruvdragaren har uppfyllt de kraven som ställts.

Råd&Rön
Råd&Rön har gjort en väldigt enkel översikt i jämförelse mot hur deras vanliga tester brukar se ut då de bara har jämfört 2 olika modeller av borrskruvdragare. Båda modellerna har de dock noggrant gått igenom och tittat på varje fördel och nackdel samt även gett ett sammanslaget betyg där 1 är lägst och 100 är högst.

Gör det själv
 GDS har gjort ett ordentligt och djupdykande test där de jämfört 7 olika modeller av borrskruvdragare och tittat på alla fördelar och nackdelar som kan finnas. Alla varianter och modeller av borrskruvdragare har fått ett betyg där 5 stjärnor är högst och 1 är lägst. Ett av de mer noggranna testen av borrskruvdragare som vi har sett.

Adam Lundin
Adam är en av våra test-experter med fokus på områden inom kök, bil och barn.