Vi använder cookies för bättre besöksupplevelse

Bäst i test dammsugare 2017, vi avslöjar de 9 bästa dammsugarna (även för husdjur)

Du håller säkert med mig att antalet dammsugare är enormt på nätet och...test dammsugare

Det finns en massa funktioner och säljande beskrivningar. Men!

Teknikråd.se har sammanställt de bästa dammsugarna. Även bästa dammsugare för allergiker och djurägare. Vi har även lyckas hitta en billig dammsugare som presterar fantastiskt bra!!!

Nedan hittar du följande tester: 

Funderar du på en robotdammsugare läs vårt test här

 Missa inte Teknikråd.se unika rabattkoder & kampanjer hos internetbutiker

Bäst i test dammsugare

Vinnaren är Electrolux UltraOne Zuoquattro som har unika funktioner och är väldigt tyst vilket ger den en första plats i år. En riktigt bra och billig dammsugare är Electrolux SilentPerformer SP1 Green nästan lika bra som testvinnaren men halva priset -ett riktigt fynd!

1. Electrolux UltraOne Zuoquattro- och för allergiker utgått ersatt med EUS8GREEN

UltraOne Zuoquattro har fått nästan högst betyg i alla dammsugare tester. Den har utmärkta dammsugar egenskaper, bra på hårt golv och tjocka mattor. Djurhår tar den bort bra med sitt specialmunstycke. Den enda svaghet som den har mot tvåan är att den dammsuger inte springor jättebra.

Dammsugaren är den tystaste i testet med 8 dB till närmsta konkurrent, detta är mycket då decibelskalan är logaritmisk, det betyder att ljudtrycket (det upplevde ljudet) halveras mot andra dammsugare. UltraOne har den bästa energimärkningen med AAAA.

Sladden är på ca 12 m. Zuoquattro har allergifilter som medföljer och lämpar sig väldigt bra för allergiska personer. Zuoquattro har även högsta betyg på ta bort hår från djur. För allergiker är det även viktigt vad den släpper ut vilket är 0,000% vilket är bland de bästa hos dammsugarna.
Priset ligger lite högre på UltraOne Zuoquattro men i detta fallet är de väl värt de. Electrolux har uppdaterat sina dammsugare och bytt namn men EUS8GREEN som är snarlik och deras nya flagskepp.

Se bästa pris och mer info hos CDON.COM

2. Miele Complete C3 Excellence Allergy Plus- väldigt bra sugförmåga

Mycket bra dammsugare på hårt golv och tjocka mattor den klarar även springor galant. Den får full pott på att dammsuga djurhår. Däremot så släpper den ut 0,009 % partiklar detta är väldigt bra men är du allergiker kanske du ska titta på de andra maskinerna i testet som klarar 0,000%. Detta är bara en punkt som allergiker bör bry sig om.

Vidare är ljud och energiförbrukning inte den bästa. Ljudet är betydligt högre än 1:an men på samma nivå som övriga i testet. Energiförbrukningen är riktigt hög och ligger ungefär 20 wattimmar över de andra i testet.
Den får högst betyg i hanterbarhet och är väldigt enkel samt praktisk att dammsuga med.

3. Electrolux SilentPerformer SP1 Classic och Green- Fynd!! Utgått ersatt med ESP72DB

Electrolux har två modeller som presterar bra i tester. Båda dammsugarna får högts betyg av alla dammsugare på hårt golv och samma höga betyg på mattor. Dock är de inte riktigt lika stark på att dammsuga djurhår och nära vägg. Även hanterbarheten är inte full pott då den kan vara lite bökig att få ihop första gången.

Energiförbrukningen och ljudnivån ligger på medelnivå varken bra eller dålig bland de andra maskinerna.
Mycket bra dammsugare som är billigare än testvinnaren men de når inte riktigt upp till den bästa dammsugaren. Maskinerna har en aktionsradie på 10-11 meter och är även bra för allergiker då de har 0,000% i utsläpp. Utblåsfilter är tvättbart så den håller sig fräsch länge. Electrolux har uppdaterat sina dammsugare och bytt namn men ESP72DB som är snarlik 

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

4. Philips FC8721, FC8722 och FC8723  

Philips dammsuger presterar väldigt bra och hamnar på samma plats som Electrolux ovan i olika tester. Du får mycket dammsugare för pengarna. Hårda golv klarar den galant och tjocka mattor är lite sämre men fortfarande bra. Djurhår är den bra på men en bit från testvinnaren. Den har största dammsugarpåsen på 3,5 liter så du kan dammsuga länge på samma påse.

Energiförbrukningen ligger på samma nivå som de andra men ljudet från dammsugaren är lite högre än de övriga. Dammsugarfiltret stoppar alla partiklar i utblåset och är bra val för allergiker. Lite bökig att hantera.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

5. Bosch BSGL 53291

Bra dammsugare som presterar medel på matta och hårt golv men är däremot riktigt bra på att dammsuga djurhår. Dess största brister är att den dammsuger längst väggar och springor dåligt samt även har en dammsugarpåse på bara 1,4 liter. Dammsugarpåsen är lite frustrerande då den bara är hälften så stor som de andra maskinerna vilket gör att du kommer behöva köpa många dammsugarpåsar.
En stor fördel med denna dammsugare är att den är väldigt tyst endast 1: an i testet är lite tystare än denna. För allergiker bör de välja en annan denna har ett registrerat utsläpp på endast 0,001% vilket blir mycket med miljontals dammpartiklar. Finns andra i testet som släpper ut 0,000%. Bosch har extra lång räckvidd med 15 meter lång sladd.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Bästa dammsugaren för djurhår

Electrolux UltraOne Zuoquattroutgått ersatt med EUS8GREEN
Mycket bra dammsugare som vinner det stora testet och placerar sig i topp position på nästan alla test som finns ute på nätet idag. Den är även en bra allround dammsugare. Nackdelen för djurägare är att ett specialmunstycke måste på vid dammsugning av djurhår. Ska man då dammsuga ett par gånger i veckan kan det bli lite bökigt. Men med specialmunstycket så får den högsta betyg på att ta upp djurhår. Bra maskin för allergiker, inget utsläpp av partiklar och tvättbart utblåsfilter. Väldigt tyst dammsugare  om du har djur som inte gillar ljudet. Electrolux har uppdaterat sina dammsugare och bytt namn men EUS8GREEN som är snarlik och deras nya flagskepp.

Se bästa pris och mer info hos CDON.COM

Miele Complete C3 Excellence Allergy Plus

Miele har högsta poäng i att ta upp djurhår direkt ur förpackningen. Med en 3 liters stor dammsugarpåse så kan du få upp mycket hår utan att behöva bytta. Tyvärr brister den på ljud och energiförbrukning som ligger under medel för de testade dammsugarna. Denna dammsugare lämpar sig inte för allergiker då den har högst partikelutsläpp av de testade dammsugarna och inget tvättbart utblåsfilter. Men den är ändå bäst på djurhår.

Miele har högsta poäng i att ta upp djurhår direkt ur förpackningen. Med en 3 liters stor dammsugarpåse så kan du få upp mycket hår utan att behöva bytta. Tyvärr brister den på ljud och energiförbrukning som ligger under medel för de testade dammsugarna. Denna dammsugare lämpar sig inte för allergiker då den har högst partikelutsläpp av de testade dammsugarna och inget tvättbart utblåsfilter. Men den är ändå bäst på djurhår.

Bosch BSGL 53291

Bra dammsugare presterar över medel på matta och hårt golv. Den har också högsta betyg på att dammsuga djurhår med originalmunstycke.  Medel i energieffektivitet och tystare än medel. Släpper ut lite partiklar men nära noll.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Test av dammsugare för allergiker

Electrolux UltraOne Zuoquattro- utgått ersatt med EUS8GREEN

Testvinnaren i vårt test och släpper inte några allergipartiklar ner till 0,000%. Även utblåsfiltret kan tvättas så den bibehåller sin funktion. Dammsugaren är överlägset tystast. Den kostar lite mer än en vanlig dammsugare men ger väldigt mycket för pengarna. Den har så gott som bästa betyg i dammsugning på hårda golv och mattor. Till dammsugaren finns ett special munstycke för djurhår som får upp alla hår och får därmed bästa betyg för att dammsuga djurhår. Electrolux har uppdaterat sina dammsugare och bytt namn men EUS8GREEN som är snarlik och deras nya flagskepp.

Se bästa pris och mer info hos CDON.COM

Electrolux SilentPerformer SP1 Classic och Green- Utgått ersatt med ESP72DB

Över medelbetyg i testet och inga partiklar ner till 0,000% upptäcktes. Även utblåsfiltret kan tvättas så den bibehåller sin funktion. Bra dammsugare som briljerar på hårda golv. Lite sämre på att dammsuga djurhår. Ljudnivån är på medelnivå, varken bra eller dålig. Dock är den mycket prisvärd då den ligger på halva priset mot de andra dammsugarna. Electrolux har uppdaterat sina dammsugare och bytt namn men ESP72DB som är snarlik.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Standarder för HEPA-filter

Nedan standarder finns för partikelfilter så kallat HEPA filter. HEPA-filtren är klassad från H10-H14 och det är främst H13 och H14 som är aktuella för dammaallergiker.
• H13 tar bort 99,95% av alla dammpartiklar
• H14 tar bort 99,995% av alla dammpartiklar

Billig dammsugare

Electrolux SilentPerformer SP1 Classic och Green. Utgått ersatt med ESP72DB

Är två mycket bra billig dammsugare de ligger bara 3 poäng efter 1:a i Råd och Rön test De är inte så bra på att dammsuga djurhår men annars får Electrolux mycket bra betyg. De har lite högre ljudnivå än testvinnaren men ligger på medelnivå av de testade dammsugarna. Dammsugarna är prisvärd och för ca 1299 kr i skrivande stund är det ett fynd. Då test 1:an endast fått något högre poäng men till dubbla priset.

Billigare dammsugare än så här har tyvärr placerat sig uselt i tester och är oftast bortkastade pengar. De har väldigt hög ljudnivå och dammsuger dåligt. De duger säkert till stugan eller husvagnen. Men vill du ha en bra som gör rent så får du titta på dem ovan. Electrolux har uppdaterat sina dammsugare och bytt namn men ESP72DB som är snarlik -

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

Behöver du hitta den bästa tvättmaskinen läs vårt test här.

Källor:

Källor till dammsugare tester som har sammaställt och berabetas.  

Råd och Rön 2017 (kostar)

Sveriges största och mest ansedda tidning för konsument tester och vägledning. Har ett omfattande test av dammsugare. Där Miele vann som bästa dammsugare. Råd och Rön tittar bla. på hur bra de dammsuger, ljudnivå, ergonomi och energiförbrukning. Testerna kostar pengar att läsa.

Testfakta 2015

Fristående företag som testar och utför test till företag. Använder standardiserade tester. Electrolux Zuogreen vann testet. Hade lägsta ljudnivån i testet. Testet är grattis och från 2015.

Ica kuriren 

Ica´s egna tidning har ett äldre test med dammsugare. Miele är bland de bästa dammsugarna. De har titta på hur bra de dammsuger, ljudnivå och hanterbarhet.

Taenk.dk
Danmarks motsvarighet till råd och rön. Högt anseende och noggranna tester de jobbar även nära den danska konsumentombudsmannen. De har årliga tester av dammsugare där Philips FC8721 och Electrolux zuogreen vann 2017 tester av dammsugare. Testet kostar att läsa.

DR.dk
Danmarks statliga radiokanal har tittat på olika dammsugare och testat de 2014. 5 dammsugare testas och där vinner Siemens Q4. Det mest intressanta är att de kommer fram till att många dammsugare är otäta och allergipartiklar kommer från andra ställen än utblåst på bland annat Miele och Nilfisk. Grattis att läsa.

SVT Plus

Sveriges statliga tv-kanal SVT har testat dammsugare i sin konsument program Plus. Efter noggranna tester av dammsugare så är testvinnaren Electrolux Zusgreen +Ultrasilencer. De testar tre moment ljudnivå, sugkraft och användarvänlighet. Där Electrolux klarar sig bra i alla delar.
http://www.svt.se/plus/plus-testar-dammsugare

Klikk.no
Norsk online tidning som ofta testar teknikprylar. De testar 7 stycken dammsugare. De har en ny vinkel på tester där de utvärderar daglig användning av dammsugarna. Electrolux Zusgreen +Ultrasilencer vinner även här då den väldigt lätt använda. Den har bland annat styrning av effekten på handtaget och lätt att ställa in höjd på dammsugarröret. Ingen test av hur bra de suger är gjord.

Go to top