Bäst i test Digital Stektermometer 2021

1:a

Thermapen SuperFast Proffstermometer 4

 • Enkel att använda
 • Exakthet i temperatur
 • Tålig
 • Priset
2:a

Professional Secrets Termometer

 • Enkel att använda
 • Exakthet i temperatur
 • Tålig
 • Priset
3:a

Mingle Digital Stektermometer

 • Billig
 • Enkel att använda
 • Bra alternativ för hemmakocken
 • Redovisar temperaturen i hela siffror och inte med decimaler

Vill du mästra tillagningen av den perfekta steken? Eller är du osäker på hur länge du ska tillaga köttet för att det ska bli till exempel medium-rare? Den digitala stektermometern används av hemmakocken likväl som den professionella mästerkocken. En bra stektermometer kan vara en av dina bästa redskap i köket, och en garanti till att du får maten lagad till perfektion.

Stektermometern är ett redskap som underlättar för dig i köket. Du behöver inte längre testa köttbiten genom att skära i den, vilket riskerar att köttet kan bli torrt. Eller ännu bättre, du behöver aldrig mer oroa dig för om kycklingen är tillräckligt tillagad. Med stektermometern får du perfekta tillagningen på köttet genom att mäta innertemperaturen.

En stektermometer/kökstermometer och grilltermometer kan även användas till annan mat än bara kött. Du kan till exempel kolla temperaturen för barnmaten så att den är lagom uppvärmd för ditt barn. Stektermometern är väldigt bra att ha till hands när du lagar hemmagjord glass eller vid olika moment av bakning.

Du behöver alltså inte vara en professionell kock för att ha nytta av en stektermometer. För hemmakocken kan stektermometern hjälpa till att utveckla din matlagning. Med stektermometern till hands slipper du att varken under- eller övertillaga mat, istället får du temperaturen på maten perfekt varje gång. Många termometrar går även utmärkt att använda till kött som du grillar. Men tänk på att vara försiktig så att eventuella sladdar och annat skadas av öppen eld. Läs instruktionerna för grilltermometern innan användning

Thermapen SuperFast Proffstermometer 4

Det här är en stektermometer som är lite av en klassiker, det är en riktigt bra stektermometer. Många professionella kockar använder sig av den, och om du införskaffar dig den här för att använda i hemmet, så kommer den hålla väldigt länge.
 
Stektermometern från Thermapen är aningen dyrare, men det är definitivt kvaliteten och dess noggrannhet som du betalar för. Tillverkarna utlovar att ingen läsning ska ta längre än tre sekunder, dock går det oftast snabbare än så. Termometern har en noggrannhet på decimalnivå, vilket är riktigt bra för den precisa matlagaren. Den mäter temperaturer från -49,9 °C till + 299,9 °C.
 
Stektermometern startar automatiskt när du böjer ut nålen, likväl som att den stänger av när du fäller in nålen. Om du väljer att inte fälla in nålen är den ändå programmerad med en automatisk avstängning, vilket är bra för batteriet.
 
Thermapen Superfast Proffstermometer är vattenskyddad vilket innebär att du kan torka av den med vatten utan att termometern tar skada. Den klarar stänk och allt sånt som hör matlagningen till, dock är den inte vattentät, det vill säga du kan inte lägga den i blöt eller diska den i diskmaskinen. Termometern är även biometric-behandlad vilket innebär att den har ett extra skydd för att motverka bakterier.
 
Nålen är gjort av rostfritt stål, och resterande av högkvalitativ plast. Termometern är tillverkad för hand i Storbritannien, där är den även kalibrerad, och med varje termometer medföljer även ett kalibreringscertifikat.
 
Nålen är extra smal, vilket är bra vid mätningen då du inte behöver oroa dig för att till exempel köttjuicer rinner ut från köttbiten. Placera inte den här termometern i ugnen, den är gjord för att avläsa temperaturen utanför ugnen eller grillen.

Betyg:

Positivt

 • Enkel att använda
 • Exakthet i temperatur
 • Tålig

Negativt

 • Priset

Professional Secrets Termometer

Stektermometern Professional Secrets har tagits fram i samarbete med professionella kockar, och är en termometer som har tagit marknaden med storm. Det är en termometer som kanske riktar sig mer till den professionella kocken, dock är den otroligt lättanvänd och bra termometer som fungerar precis lika bra i hemmet. Det är en väldigt bra stektermometer.
 
Det som är unikt med den här termometern är displayen. Själva displayen vänder om beroende på hur du håller termometern, det gör det väldigt enkelt att läsa av temperaturen. Dock kan jag anse att det inte är något jätte plus då det är enkelt att vrida på termometern till det att den är enkelt att läsa av.
 
Du kan även välja om du vill att temperaturen ska redovisas i Celsius eller i Fahrenheit. Den läser även av temperaturen med decimal-noggrannhet vilket självklart är att föredra, det ger dig även en indikator om temperaturen sjunker eller stiger och ungefär i vilken hastighet. Den mäter temperaturer från – 50 till + 350 °C.
 
Själva nålen på Professional Secrets är lång och ultratunn, något som förenklar själva insticket i till exempel köttbiten, men även mätningen av mittemperaturen på till exempel en hel kyckling.
 
Professional Secrets kommer med en enkel förvaring som skyddar nålen väl. Den är vattentålig, du kan skölja den under rinnande vatten, men du kan inte diska den i diskmaskinen.
 
Professional Secrets är absolut en utmanare till Thermapen SuperFast. De är inom samma prisgrupp, och dess funktioner och kvalitet är slående lika. Mellan dessa två skulle jag säga att det är lite av en smaksak vilken utav dem som du föredrar.

Betyg:

Positivt

 • Enkel att använda
 • Exakthet i temperatur
 • Tålig

Negativt

 • Priset

Mingle Digital Stektermometer

Mingle M514 Stektermometer är lite mer av en budgetvariant, den är en stektermometer som inte kan konkurrera med de två tidigare i listan, men med en så stor prisskillnad så är det inget man kan förvänta sig att den ska kunna göra.
 
Temperaturen läses av snabbt och enkelt, och den stabiliserar sig relativt fort. Du kan även välja om du vill att den ska redovisa temperaturen i Celsius eller Fahrenheit. Till skillnad från de två tidigare läser den här av temperaturen i hela grader och inte med decimaler. Trotts den skillnaden så kanske det faktiskt är tillräckligt för hemmakocken. Den mäter temperaturer från – 45 till + 200 °C.
 
Själva nålen på termometern är gjord av rostfritt stål och handtaget är av silikon för ett bättre grepp. Den här termometern är precis som de två tidigare inte menat att vara i ugnen, utan du läser av temperaturen utanför ugn eller grill.
 
Mingle M514 är en väldigt bra termometer för sin prisklass. Den är av god kvalitet och funktionerna är bra. Jag kan se att den här termometern riktar sig mer till hemmet, och där skulle den fungera alldeles utmärkt. Har du tidigare ingen stektermometer kanske det här kan vara en bra första termometer att börja med, den är även en trevlig produkt att ge bort i present till någon.

Betyg:

Positivt

 • Billig
 • Enkel att använda
 • Bra alternativ för hemmakocken

Negativt

 • Redovisar temperaturen i hela siffror och inte med decimaler

Eva Solo Cook ’N Time Stektermometer

Eva Solo Cook’N Time är en annan typ av stektermometer. Den har mätstickan på en ”tråd”, vilket gör att du kan sätta i stickan i det du vill mäta i ugnen och ha den där under hela tiden av tillagningen. Du placerar själva enheten som redovisar temperatur och tid utanför ugnen.
 
En sån här typ av stektermometer/ugnstermometer kan vara bra om du tillagar en roast till exempel, då behöver du inte ens öppna ugnen för att veta vad temperaturen på roasten är. Bland den här typen av stektermometrar är Cook’N Time från Eva Solo en riktigt bra produkt.
 
Det här är en termometer som du på enheten ställer in önskad temperatur, när temperaturen uppnåtts går ett larm av. Eva Solo Cook’N Time har förinställda temperaturinställningar för olika typer av kött och stekgrader, vilket underlättar för din matlagning. Om du vill ställa in timern, är det ett enkelt knapptryck precis under displayen och sedan roterar du bara aluminiumringen för att ställa in önskad tid. Den mäter temperaturer från – 49 till + 299,9 °C.
 
Den har en attraktiv design, vilket gör att du troligen vill ha den framme även när du inte använder den. Den har en snygg enhet med en stor och tydlig display, och den är väldigt enkel att använda. Den är en 3-i-1 produkt, det är en klocka, en stektermometer och en timer. Produkten kommer även med en krok, något som gör det enkelt att hänga den direkt på ugnsluckan.
 
Stektermometern är gjord av aluminium, silikon och rostfritt stål, vilket gör att den är hållbar. Du använder dig av 4 stycken AAA-batterier. Det här är som sagt en riktigt bra stektermometer, men en annan typ en de tidigare nämnda. Om du känner behovet av en termometer för att du främst tänker använda den för ugnen, bör du absolut se närmre på den här produkten.

Betyg:

Positivt

 • Snygg design
 • Enkel att använda
 • Förinställda temperaturinställningar

Negativt

 • Priset
 • Vissa brister på temperaturinställningar, såsom för fisk

Apption Labs Meater +

Likt Eva Solo Cook’N Time är Meater+ även en ugnstermometer, dock skiljer sig de två åt med att Meater+ är trådlös, vilket även gör att prisskillnaden är markant. Det är den första trådlösa stektermometern, och du använder den via en gratisapp som du kan ladda ner till din telefon eller surfplatta.
 
Appen som används är otroligt bra och informativ, den ger dig all information om vilken temperatur du bör ställa in ugnen på, temperaturen som köttet bör vara, vilken vilotemperatur du bör sträva efter och så vidare. Den har en fantastisk räckvidd, upp till 50 meter, använder du dig av wifi istället för bluetooth kan även räckvidden bli ännu längre. Räckvidden gör att du som matlagare har en större frihet, och inte behöver vakta på ugnen, utan informationen finns direkt i mobilen.
 
Meater+ är lika bra och enkel att använd, vare sig du vill använda den vid grillningen eller stämma av temperaturen på en köttbit från stekpannan.
 
Den kommer i en snygg ask, vilket även fungera som en laddningsstation. Du kan ladda den hundra gånger på ett AAA batteri, en laddning klarar mer än 24 timmar. Den tydliga LED-lampan visar även batteriets status. Direkt från att du fått hem produkten är den enkel att installera och använda. Och vid användning guidar den dig hela vägen genom matlagningen. Stektermometern har en magnetisk baksida, något som gör att du enkelt kan fästa den på kylskåpet och alltid ha den nära till hands.
 
Meater+ är gjord av rostfritt stål och keramik, samt bambu, vilket är material som passar i de flesta kök. Den är vattentålig precis som de andra produkterna som tagits med, diska den inte i diskmaskinen men att använda dig av vatten vid rengöringen av produkten klarar den bra.
 
Stektermometern har två sensorer, vilket gör att den kan avläsa intern temperatur upp till 100 °C och en extern temperatur så som till exempel ugnen eller grillen upp till 275 °C. Det här är en monster produkt, men priset är likaså. Använder du den mycket och har pengarna att lägga ut på Meater+ kommer du inte att bli besviken.

Betyg:

Positivt

 • Trådlös
 • Inner- och yttersensor
 • Enkel att använda

Negativt

 • Priset

Weber Digitaltermometer med Snabbavläsning

Digitaltermometern från grillexperterna Weber är ett bra budgetalternativ. Den är enkel och smidig att använda. Den har inte lika stor bredd på mätområden, då den endast mäter från 0 till +199 °C, dock skulle det kunna vara för att de riktat in sig på grillen. Om du inte till exempel ska göra hemmagjord glass eller karamell som kan röra sig upp mot 200 °C, så räcker nog den här termometern gott och väl.
 
Stektermometern från Weber läser av temperaturen ganska snabbt och är utrustad med en automatisk avstängningsfunktion. Den har en digital display som är enkel att läsa och som redovisar temperatur med decimal. Även på den här termometern kan du välja om du vill att temperaturen ska redovisas i Celsius eller Fahrenheit.
 
Själva nålen är gjord av rostfritt stål, och handtaget i plast. Den är en liten och behändig stektermometer. Det kommer inget fodral med till termometern, vilket inte är så konstigt med tanke på priset, dock finns det en liten plastdel som skyddar nålens tipp på termometern.
 
Stektermometern från Weber är inte vattentät men klarar en viss del vätska så som stänk. Den bör handdiskas och absolut inte maskindiskas. Även denna termometer är en bra gåva som inte behöver kosta dig skjortan. En bra termometer för hemmakocken. 

Betyg:

Positivt

 • Priset
 • Enkel att använda
 • Redovisar precisa temperaturer i decimalform

Negativt

 • Temperaturskillnaden den klarar att mäta

Källor

Förutom information på tillverkarnas webbplatser så har vi inhämtat testrelaterad information från nedanstående webbplatser:

www.test.se/stektermometer/

www.bäst-i-test.se/stektermometer

inspekto.se/stektermometer-test/

hemmaprylar.se/stektermometer-bast-i-test/

kockhuset.se/stektermometer/

www.bastihemmet.se/recensioner/basta-stektermometern/

www.kopsmartare.com/stektermometer/

www.pricerunner.se/sp/stektermometer-digital.html

Anna Johansson
Anna är väldigt intresserad av allt som har med hem/hushåll och trädgård att göra, och har en nyfikenhet för nya produkter och produkttestning.