Vi använder cookies för bättre besöksupplevelse

 Bäst i test (5) robotdammsugare och 1 fynd, 2016

 Att hitta en bra och billig robot dammsugare kan vara svårt. Då alla tillverkare säger att deras Robotdammsugare är bäst.

Teknikråd.se lovar att hjälpa dig att hitta den robotdammsugaren som är bäst i test. genom att vi har gått igenom en massa tester så att du slipper.

I denna artikel hittar du följande rubriker:

Den robotdammsugaren som varit absolut bäst i test Miele Scout RX 1se nedan

Robotdammsugare är en ovärdelig hjälp i hemmet och tidssparare därför blev den Årets julkklapp 2015

 Vill du ha en vanlig dammsugare se vilken som var bäst i test här.

 Missa inte Teknikråd.se unika rabattkoder & kampanjer hos internetbutiker

1. Miele Scout RX

Miele Scout får mycket höga betyg gällande städning på hårda och öppna ytor. Batteritiden är även mycket generös med ibland en timme mer än många konkurrenter. Även under Stand By har den mycket låg förbrukning (2,1W). Manualen är lättläst och på ljudnivån får den högsta betyg.
Ytterligare fördel är att den lätt tar sig fram trots bord- och stolsben eller hinder på upp till 2 cm höjd.
Har fått ”Bästa Köp” av tidningen M3 samt ”Robotdammsugare Bäst i Test” av Aftonbladet/Wise Guide. Även Råd & Rön ger höga betyg. Däremot ger testerna något olika betyg gällande hur modellen klarar sig vid väggar och hörn. Enligt M3 var den ”en favorit” på denna punkt medan Råd & Rön gav sämsta betyg.
Är det bästa robotdammsugaren? Enligt många tester så är det så. Med viss reservation för åtkomst vid hörnen då.

Klicka här för bästa pris och mer info hos Tretti.se

2. Neato Signature

Vilken robotdammsugare som är bäst beror helt på vilket behov man har. Den som vill köpa robotdammsugare bör därför jämföra och väja modell utifrån modellernas styrkor. Det bevisar Neato Signature som exempelvis rekommenderas för de som har många mattor eller djur hemma. Gällande dammuppdagning på matta är nämligen robotdammsugaren Neato ”Bäst i Test”. Detsamma gäller att få upp djurhår. Överlag har den höga betyg på dammupptagning vilket därmed även gäller på hårda ytor.
Batteritiden är sämre än de flesta andra vilket även gäller ljudnivån. För de som kräver mer av dammsugaren kanske högre ljudnivå är något man får räkna med.
Neato Signature får ”Bra Köp” av Råd & Rön och det är lätt att hålla med. En bra robotdammsugare inte minst för de med många mattor eller mycket djurhår i hemmet.

Utgått

3. LG VR6270LVMB

LG får mycket bra betyg för åtkomlighet vid väggar och hörn. Något som robotdammsugare annars har svårt med. Gällande dammupptagning är det enbart ”matta” som modellen har något svårare med. Batteritid, hanterbarhet, ljudnivån och behållaren får höga betyg.
LG fick visserligen ”Bäst i Test” på robotdammsugare av Råd & Rön men då får man även betala rejält mycket mer än de andra modellerna. Bara några poäng efter kommer exempelvis Neato Signature men då över tusen kronor billigare.

4. Hoover RBC003

Även Hoover får ”Bra Köp”. Vilken av de två modellerna, (Hoover eller Neato) som bör köpas beror helt på vilka faktorer som främst prioriteras. Detta är en billig robotdammsugare som har sin styrka i dammupptagning kring väggar och hörn. Både på matta och gällande djurhår får den sämre betyg (där Neato har sin styrka)

5. IRobot 650, 620 och 630

Skillnaderna mellan IRobot 650,620 och 630 är inte speciellt stora. De får i stort sett samma poäng i testet och har liknande fördelar och nackdelar. Batteritiden är mycket god och den klarar av att ta upp damm med gott resultat på hårt golv. När det sedan kommer till mattor ges sämre betyg. Överlag ges sedan medel eller något lägre än medelbetyg på resterande punkter. 

Se bästa pris och mer info hos WhiteAway

Fynd- Prisvärd och bra robotdammsugare

Om man ställer pris mot kvalité kan Neato Signature starkt rekommenderas. Den fick ”Bra köp” av Råd & Rön och har även fått ”Bäst Budgetval” av Konsumenttester.se. Neato Signature är en enkel och billig robotdammsugare som fått mycket bra betyg framförallt gällande dammupptagning vid golv och mattor.
Med olika städprogram, laser navigering och trappsensor tar den sig fram mycket bra på golvet. Något sämre städresultat på hörn är dess enda nackdel. En billig robotdammsugare som levererar gott resultat.

Utgått

Billiga robotdammsugare – Kvalité´?

Robotdammsugare går att köpa från 500-600kr upp till det tiodubbla. Speglar priset skillnad i kvalitén? Ja, mycket tydligt enligt flera tester. Den billigaste robotdammsugaren Centurion RDE120 får enbart 23/100 poäng av Råd & Rön vilket är mindre än hälften av de i toppen.
Överlag ges sämre betyg på dammupptagning på de billigare modellerna. Detta oavsett om det gäller på matta eller på hårt golv. Även om någon enstaka modell kan få toppbetyg på enstaka punkter är det just städförmågan som man bör titta på. Det är just där som de skiljer sig mest mot de dyrare modellerna.
Tre av de billigare robotdammsugarna var Dirt Devil Libero, Vileda RelaxCleaning och just Centurion RDE120. Av dessa fick Centurion robotdammsugare överlägset sämst betyg. Men var även överlägset billigast.

Källor till vårat sammanställning

Tidningen M3

Råd och Rön -kostar

Aftonbladet -kostar

Video på vinnande robotdammsugaren- Miele Scout RX1

 

Go to top