Teknikråd.se- nu med 40 000 läsare i månaden

Bäst i test 8 odubbade- 2018, vinterdäck i alla prisklasser (även för SUV)

Det finns en massa olika däck och det nästan omöjligt att hitta det bästa friktionsdäcket.  Vill du läsa om de bästa dubbdäcken klicka här!

Teknikråd.se har sammaställt de bästa dubbfria vinterdäcken för vanliga bilar och SUV:ar till dig.

Nedan listas

 Missa inte Teknikråd.se unika rabattkoder & kampamjer hos internetbutiker

 Bästa odubbade vinterdäcken

Samtliga medtagna dubbfria vinterdäcken nedan är klassens bästa däck 2018 och du kommer kunna köra säkert med vilket vinterdäck du än väljer. De tre nedan har alla vunnit tester och dominerat första platserna. 

1. Goodyear Ultra Grip ice 2
Årets absolut bästa odubbade vinterdäck. Har vunnit två oberoende tester av Teknikensvärld och Auto Motorsport. Kommer garanterat bli årets storsäljare så vänta inte för länge med att beställa det. Är bäst på alla underlag utom polerad is där det fortfarande måste till ett dubbdäck för att få full pott. Friktionsdäcket greppar bäst av alla dubbfria däck. En stor fördel är att de greppar bra även när det är torr mark som det ofta är i södra delarna av Sverige under vintern. Däcket har väldigt lågt rullmotstånd och är tyst. Goodyear ligger något lägre i pris än de andra däcken.

Se pris och info hos Bythjul.com

2. Nokia Hakkapeliitta R2
Nokian presterar som alltid bra och har i år ett väldigt bra odubbat vinterdäck. Grepp på snö och is till och med bättre än Goodyear. Men det finns en större brist och det är dess våta egenskaper främst vattenplanning som är under medel för friktionsdäck. Dock är det totala intrycket väldigt bra och det rullar tystast och lättast av alla dubbfriadäck i år.

Se pris och info hos Bythjul.com

3. Continental ContiViking Contact 6
Höga förväntningar på Continental då de presterat väldigt bra med tidigare däck. De har fantastiska egenskaper på snö och is men brister på våta vägar. Det är samma problem som med Nokian och det är synd. Rullmotståndet är väldigt lågt och komforten är hög.

Se pris och info hos Bythjul.com

Bästa odubbade vinterdäck för SUV och 4x4, (18 tum)

Många kör idag SUV, 4x4 och det finns väldigt få tester i Sverige på vinterdäck till SUV:ar. Tittar vi Tyskland har de en hel del tester på SUV-däck men tyvärr bara för mellaneuropeiska vinterdäck. Tyvärr klarar de inte testerna på våra breddgrader förutom de södraste delarna av Sverige. Teknikråd.se rekommenderad Nordiska dubbade eller Nordiska dubbfria däck i Sverige.

Genom att titta på tillverkare som vunnit flest utmärkelser (Norska konsumentombudet har sammanställt detta) och har bäst friktionsdäck i år kan vi rekommendera:

1. Nokian Hakkapeliitta R2 SUV
Nokian har placerat sig i toppen de senaste årens vinterdäcktester. Deras dubbfria Hakkapeliitta R2 har placerats sig högt i årets tester. SUV-versionen är ett robust däck anpassat för mer krävande användning. Nokian har fantastiska egenskaper på is och snö men varit lite dålig på blöta vägar. Detta är ett typiskt beteende för vinterdäck. Däcket har lågt rullmotstånd som håller ner bränsleförbrukningen.

Se pris och info hos Bythjul.com

2. Continental VikingContact 6 SUV
Continentals odubbade däck har genomgående bra egenskaper på alla underlag. Däcket brister något vid test för vattenplanning. Däcket erbjuder ett svårslagen komfort och lågt rullmotstånd. Continental har länge placerat sig ibland de bästa vinterdäcken.

Se pris och info hos Bythjul.com

3. Michelin X-Ice XI2
Bra genomgående egenskaper för 4x4. Friktionsdäcket har samma brist som övriga odubbade vinterdäck med brist på blöta vägar. Gjord för SUV:ar och finns i de större dimensionerna. Har varit bäst i test.

Se pris och info hos Bythjul.com

Billiga budget vinterdäck

Billiga dubbfria vinterdäck är oftast av sämre kvalitet och bromssträckor kan variera avsevärt och stoppsträckan förlängs dramatiskt. Är det någon detalj på bilen du bör lägga pengar på så är det däck. Teknikråd har tittat runt bland bättre vinterdäck och hittat några fynd.

Gislaved SoftFrost 3
Ligger flera hundra kronor billigare per däck och presterar i mellansegmentet. Gislaved ägs av Continental men är något av dess budget däck. Hamnar ofta runt plats 5. Är du ingen långkörare, kör i städer eller för andra bilen så räcker friktionsdäcket gott och väl.

Se pris och info hos Bythjul.com

Goodyear UltraGrip Ice+
Lägg till någon hundralapp/däck så får du ett väldigt bra däck som precis hamnar utanför vår topplista. Tidigare års testvinnare. Du får ett däck som ofta placerar sig i topp 5 för under 1000 kr/däcket

Se pris och info hos Bythjul.com

Fick du hjälp av vår artikel får du gärna dela den. Se även andra artiklar som finns om tex Bästa Antivirus