Bäst i test 7 dubbade vinterdäck i alla prisklasser (även för SUV) 2021

Det finns en massa olika dubbdäck och det nästan omöjligt att hitta det bästa dubbdäcket.  Vill du läsa om de bästa dubbfria vinterdäcken, klicka här.

Teknikråd.se har sammaställt de bästa dubbade vinterdäcken för vanliga bilar och SUV:ar till dig.

Bäst i test dubbdäck


1. Continental ContilceContact 2
Continetals dubbade vinterdäck tar hem första platsen vintern 2018 då de presterar bra på alla underlag. ContilceContact 2 har fantastiska egenskaper på is och snö. Dubbade vinterdäck uppvisar ofta dåliga egenskaper på torra och blöta vägar men även här presterar däcket bra för att vara dubbdäck. Komforten är bra men däcket har något tungt rullmotstånd men anses acceptabelt på ett vinterdäck. Vinterns bästa dubbade däck som troligen kommer sälja slut så var ute i god tid.

Se pris och info hos Bythjul.com

2. Nokian Hakkapeliitta 8
Nokian och vinnaren Continental är båda utmärkta dubbade vinterdäck på snö och is. Båda däcken tävlar om första plats i olika tester och dominerar på första och andra plats. Nokian visar inte lika vassa egenskaper på torr och blöt väg. Framför allt vattenplanningen är Nokians största brist. Nokians dubbade vinterdäck är utmärkt på rullmotstånd och komfort.

Se pris och info hos Bythjul.com

3. Michelin X-ice North 3
Michelins dubbade vinterdäck håller bra egenskaper på alla underlag och placerar sig högt i flera tester. Dock når de inte upp till samma höga resultat som testvinnaren gör. Som vinterdäck är de jämnpresterande med medelhögt rullmotstånd. Av de 3 däcken så har de minst antal dubbar med bara 96 stycken. Medan Continental har 130 stycken och Nokian har 190 stycken.

Se pris och info hos Bythjul.com

Bäst i test dubbdäck för suv och 4×4, (18 tum)

Många kör idag SUV och det finns väldigt få tester i Sverige på vinterdäck till SUV:ar. Tittar vi Tyskland har de en hel del tester på SUV-däck men tyvärr bara för mellaneuropeiska vinterdäck. Tyvärr klarar de inte testerna på våra breddgrader förutom de södraste delarna av Sverige. Teknikråd.se rekommenderad Nordiska dubbade eller Nordiska dubbfria däck.

Inga dubbdäck tester för SUV:ar finns. Utan istället har årets resultat för vanliga vinterdäck varit riktmärke. En sammaställning av tidigare års vinterdäck har använt som Norska konsumentverket har gjort.

1. Continental ContiIceContact 4×4
Stabila däck som greppar bra på alla underlag. Dubbdäck brukar vara svaga på våta underlag men även här gör Continental ett bra jobb. Däcken har nya unika dubb som ger resultat i tester. Däcken är gjorda för SUV och 4×4. Bra komfort då de är stabila.

Se pris och info hos Bythjul.com

2. Nokian Hakkapeliitta 8 SUV
Väldigt bra dubbat vinterdäck på snö och is. Har varit bäst i test på flera tester. Har dock sämre egenskaper på blöta vägar vilket är vanligt för dubbdäck. Klassen lägsta rullmotstånd.

Se pris och info hos Bythjul.com

3. Michelin Latitude X-Ice North XIN2
Jämn presterar på alla underlag men sämre än Continental. Däcket är speciellt gjort för SUV och 4×4 med extra hög dragkraft på snö.

Se pris och info hos Bythjul.com

Billigt budget dubbdäck

När det gäller vinterdäck så är det att ”du få vad du betalar för”. Bra däck kostar det har visats i många tester. Dubbdäck används också oftast under tuffare förhållanden då dess egenskaper verkligen är viktiga. Vi har gått igenom testerna för att hitta ett fynd. Vi har endast hitta ett billigt däck vi kan rekommendera.

Hankook iPike RS
Budgetdäcket är betydligt billigare än andra dubbdäck men ligger i mittsegmentet på prestanda. Bra grepp på is och snö. Däcket har sämre egenskaper på torr asfalt. Även komfort och rullmotstånd lyckas Hankook på detta budgetdäck. Du sparar flera hundralappar per däck.

Se pris och info hos Bythjul.com

Hjälpte  artikeln dig så får du gärna dela den.

Källor:

Vi Bilägare

Teknikens värld

Råd och Rön

Dan Engström
Dan är en av våra test-specialister med stort fokus på nätverk, teknik och verktyg.