Test: JBL Bar 2.1 Deep Bass Soundbar

Vi har testat en riktigt vass soundbar från kända JBL, nämligen deras JBL Bar 2.1 Deep Bass. Vi har testat soundbaren på flera olika sätt för att bedöma den inom olika områden som exempelvis till gaming, filmer, musik och vanliga TV-program.

JBL Bar 2.1 Deep Bass SOundbar

Vi har testat en riktigt vass och allround soundbar från välkända JBL, nämligen deras JBL Bar 2.1 Deep Bass. Vi har testat soundbaren på flera olika sätt för att bedöma den inom olika områden som exempelvis till gaming, filmer, musik och vanliga TV-program.

Betyg:

Positivt

 • Enkel design och installation
 • Mycket bra ljudåtergivning generellt
 • Behaglig bas med tre olika lägen
 • Väldigt allround soundbar

Negativt

 • Ej utbyggbar med fler högtalare

Snygg och diskret design av såväl soundbaren som den medföljande subwoofern

Snabbinformation om JBL Bar 2.1 Deep Bass

 • Total effekt ut på 300 Watt
 • Trådlös 6,5″ subwoofer medföljer
 • Ansluts via Bluetooth, USB eller HDMI
 • Väggmonteringssats medföljer
 • Diskret design
 • Enkel fjärrkontroll
 • Ej utbyggbar

JBL Bar 2.1 Deep Bass är en mycket kompetent lösning för dig som letar efter en bra allround soundbar till hemmet, kontoret eller exempelvis till sommarstugan. Det är verkligen en soundbar som gör sitt jobb oavsett om du har fest eller om du vill ha bra ljud när du slötittar på TV. Att installera soundbaren är heller inga konstigheter alls. Du packar upp den ur kartongen och kopplar sedan in exempelvis HDMI-kabeln till TVns HDMI-ut (ARC) om du vill ha den kopplad via HDMI och använda den till TV-ljudet, eller så kan du enkelt parkoppla den till en telefon eller surfplatta/dator via Bluetooth.

Det som slår oss direkt är hur bra och behaglig basen är från den medföljande trådlösa 6,5″ subwoofern som vi ställde till vänster framme vid TVn. Basen och ljudet sprids behagligt över hela rummet även vid låga ljudnivåer och utan att slå ut diskanten och rösterna från TV-programmet vi tittade på. Nivå av bas går dessutom att justera med tre enkla lägen, low, medium och high. Enklare blir det inte.

Musik, TV-program, film, sport och gaming

Musik

Vi kopplar en telefon som har Spotify med absolut högsta kvalité på ljudet (320kbit/s) och testar soundbaren i olika nivåer. Vi går igenom allt från pampiga ballader till låtar med mer schvung och dunka dunka i, oavsett vilket så klarar den av att återge en bra och tydlig bild med härlig nivå av bas. Skruvar vi upp volymen så hänger basen med bra och det är först när vi är uppe på väldigt höga nivåer som basen känns burkig, men hur ofta har man ljudet så högt? Till vanligt vardagsanvändande av en soundbar som musikhögtalare så kan vi verkligen rekommendera denna varianten.

TV-program

Även under testet av JBL Bar 2.1 Deep Bass under TV-tittande så får vi en bra ljudbild. Även vid låga ljudnivåer klarar den av att hantera röster och bakgrundsljud bra som exempelvis under en talkshow eller ett nyhetsprogram. Vid vissa tillfällen kan manliga röster uppfattas som lite mörkare när basen/subwoofern är inställd på ”high” men det kan enkelt korrigeras genom att sänka basnivån via den medföljande fjärrkontrollen. Som soundbar till TV-program klarar den sig galant.

Film

Vi testade JBL Bar 2.1 Deep Bass Soundbar till två olika typer av filmer. Först en animerad barnfilm med många ljudeffekter och sedan en actionfilm med mycket pang pang och brummande bilar. Barnfilmens alla ljudeffekter hördes behagligt och tydligt utan att på något sätt sticka ut och bli jobbigt, vilket det lätt blir med filmer och TV-program med många pling-plong-swish ljud som ska trollbinda barnen ljudmässigt. De något pipiga rösterna hördes utmärkt utan att på något sätt bli jobbigt.

Under actionfilmen kändes det stundtals som att vi hade en väldigt mycket större högtalarsetup då vi fick ett mycket fylligt och bra ljud genom hela filmen. Även röster klarade den av hur bra som helst. Basen fick jobba frenetiskt och lyckades återge ett bra ljud och sköna dån i rummet (ca 20 m2) när motorerna morrade som mest och maskingevären avfyrades. Två tummar upp!

Sport

Under testet av JBL Bar 2.1 Deep Bass soundbar passade vi på att sätta igång en ishockeymatch som sändes just då. Ljudet spreds bra över hela rummet och allt från puckar som studsade i sargerna till de härliga ljuden av skridskoskenor som skar genom isen hördes ut till oss i TV-soffan på ett bra sätt. Kommentatorernas röster blandades behagligt med bakgrundsljuden och det var aldrig några konstigheter att höra vad som hände. Detaljåtergivningen var kanon och det var bra nivå på diskanten.

Gaming

Gaming och gaming, men lite TV-spelande fick också vara med i testet för att avgöra ljudkvalitén på JBL Bar 2.1 Deep Bass Soundbar. Vi testade att spela ett populärt fotbollsspel och här slås vi av hur bra ljudet är. Alla ljudeffekter samt kommentatorer hördes jättebra under hela testet. Bakgrundsljuden hördes lagom mycket och det var verkligen så att det som ”skulle höras”, hördes.

Summering

När du köper en JBL Bar 2.1 Deep Bass så får du en mycket kompetent och enkel soundbar som klarar av det mesta. Designen och det yttre skvallrar inte om att det skall finnas hundratals olika inställningar och finjusteringar – något som vi inte heller tycker behövs. Denna soundbaren klarar nämligen av alla våra tester med bravur och vi kan verkligen rekommendera den.

Vill du läsa om fler soundbars kan du klicka här: https://www.teknikrad.se/baest-i-test-soundbar där vi har testat flertalet soundbars i olika kategorier.

Dan Engström
Dan är en av våra test-specialister med stort fokus på nätverk, teknik och verktyg.