Sudio tre black

Tre black är ett par trevliga trådlösa träningshörlurar från svenska Sudio. Hörlurana har testats av teknikråd.se. Tre black är lättanvända och med bra ljud. Priset ligger under 1000-lappen så de är relativt tillgängliga för den bredda marknaden.

Klicka här för mer info hos CDON.COM 

I paketet och installation

Tre black kommer i en enkel men snygg förpackning. Det som finns med är hörlurana, laddkabel, öronproppar med byglar, förvaring väska och clip. En liten snabbguide för att kunna använda hörluren. 

Hörluren laddas med valfri USB laddare med den medföljande kabeln. Sedan är den enkelt att koppla ihop med mobilen med Tre black via Bluetooth, som det bör vara idag. Sedan är allt färdigt.

Användning

De trådlösa hörlurana är lätta och har lång batteritid på ca 9 timmar som anges av Sudio. Tiden verkar stämma då vi använt dem i två månader under många pass och promenader, batteriet räcker länge. Batteritiden är överraskande bra troligen då Tre har två ”boxar” på själva sladden och andra hörlurar har bara en ”box” men sämre batteritid. Detta är otroligt befriande då man sällan kommer på att ladda innan man ska träna så funkar hörluren ändå.

Kontrollen har 3 tydliga knappar mitten är play/paus samt av/på vid längre tryck. Vid telefonsamtal så svarar man med mittenknappen. Upp och ner är volym eller hoppa i spellista framåt/bakåt vid långtryck. Hörluren har en standardlösning som fungerar bra knapparna känns bra och har en bra kvalitet. Det är svårt att missa dem ens med tunnare träningshandskar.

Räckvidden är mycket bra då det är sällan den bryter när du har tex mobilen i fickan , detta har jag upplevt som ett stort problem med andra hörlurar som är trådlösa. Mobilen kan du lägga ifrån dig på tex gymmet, om du ska köra övningar som gör det svårt att ha mobilen på dig. Detta fungerar perfekt och du kan gå en bra bit ifrån innan det börjar bryta.

Passformen har varit perfekt på mig propparna sätter du in en gång sedan sitter de där hela passet. Jag har aldrig upplevt propparna obekväma vid träning. Proppen är utformad med vinge som klämmer fast den i örat vilket är en vanlig lösning idag. Även vid hopp eller ryggläge så stannar de kvar. Det finns tre olika storlekar på proppar och ytterligare olika storlekar på vingarna så någon bör passa. Första gången kan vara lite knepig att få propparna på plats men håll koll på höger och vänster så brukar det lösa sig sedan sätter man in dem utan problem när man är van.

Hörluren är väldigt nätt och diskret och du slipper den stora batterilösningarna som många andra tillverkare har valt till sina hörlurar.
Svettas du mycket eller tränar i alla väder, tex springer i regn eller liknade så kanske dessa hörlurar inte är något för dig. Jag har inte kunnat se att de är svett tåliga eller IP-klassning.

Ljud

Ljudet är i överlag mycket bra. Hörluren är gjord för att släppa igenom ljud utifrån vilket är bra på gymmet om du vill prata med någon utan ta ut hörluren eller när du springer för att höra om en bil kommer bakom dig.
Ljudet är bra och poplåtar som tex River med Eminem och Ed Sheeran gör sig väldigt bra. Tyvärr brister dem vid tyngre musik som tex ”Vice Grip” av Parkway Drive, då basen inte räcker till. Vid ändrade inställningar i mobilen till mer bas så blir det betydligt bättre men inte helt bra. Ljudet är starkt och tydligt som enkelt överröstar bakgrundsmusiken på gymmet.

Pris och slutsats

Tre black är mycket nätta och med bra kvalitet. Batteritid för denna designlösning som är bland de bästa i klassen. Mycket bra ljud med något klen bas. Prismässigt så ligger de precis under 900 kr i skrivande stund, det är ungefär det man får ge för några riktigt bra träningshörlurar. Vill du ha några nätta, snygg hörlur med bra ljud och batteritid så är de absolut något för dig.

Klicka här för mer info hos CDON.COM